Szeged és környéke

2011.12.16. 18:43

Megépült a jóakarat hídja - megszépítettük 20 család karácsonyát

Csongrád megye – Olvasóink nagylelkű adományainak köszönhetően 20 rászoruló Csongrád megyei család karácsonyát sikerült szebbé tennünk. Ez volt újonnan létrehozott alapítványunk, a Lapcom Média Alapítvány első akciója, amely egyértelműen azt mutatja, hogy a jóakarat működik, képes összekötni olvasót az olvasóval, hidat építeni ember és ember között.

Munkatársunktól

November 19-én hirdettük meg lapjainkban és internetes oldalunkon az akciót: megírtuk, a segítséget kérők közül a kuratórium ezúttal 20 családot választott ki, az ünnep előtt szeretnénk nekik átadni az életükön könnyítő, a karácsonyt megszépítő adományokat – és sárga csekket tettünk az újságba.
Ugyanezen lapszámunkban elkezdtük közölni a rászorulók történeteit. Naponta ismerkedhettek meg olvasóink a jobbára önhibájukon kívül nehéz helyzetbe került emberekkel, akiknek sorsában – napról napra – fölfedezhették a megdöbbentő azonosságot: a szegénységgel mintha együtt járna az egyéb szerencsétlenség, a betegség, a váratlan családi tragédia, a munkahelyvesztés, a segítők fájó hiánya, a család szétesése, elképesztő és elképzelhetetlen csapások sorozata...

Megépült a jóakarat hídja - megszépítettük 20 család karácsonyát. Fotó: a Délmagyarország/Délvilág fotóriporterei (galéria)


Pontosan tudjuk: valódi önzetlenség, együttérzés, erős segítő vágy szükségeltetik ahhoz, hogy a manapság mindenki számára kevésből másoknak juttassunk. Köszönjük, hogy nagyon sokan megtették. Pár százas, sok-sok ezres, néhány tíz- és húszezres, kevesebb 50 ezres, még kevesebb 100 ezres és néhány ennél nagyobb összegű adományból gyűlt össze több mint 2 millió forint. A legtöbbet – 500 ezer forintot – a Szeged–Csanádi Egyházmegye adta. Politikusok, országgyűlési képviselők – [namelink name="B. Nagy László"], [namelink name="Bohács Zsolt"], [namelink name="Botka László"], [namelink name="Lázár János"], [namelink name="Nógrádi Zoltán"] – adakoztak, a sikeres vízipólósok, a Szeged Beton csapatát szponzoráló cégek is beszálltak, továbbá az Építő-KITT építőipari klaszter tagja, a Délzsalu Kft. Segített a kecskeméti vadaskert, a pénzadomány mellett minden családnak előadás-belépőket ajánlott föl a Szegedi Szabadtéri Játékok, belépőket adott a szegedi Játékdzsungel, lovaglási lehetőséget ajánlott [namelink name="Tuba Klaudia"] (Borostyán birtok), a gyógyító ágyak ingyenes használatát biztosította a forgalmazó cég. A legtöbben voltak a nevük elhallgatását kérő, úgymond kisemberek, akik párszáz forintot, tűzifát, ruhát, tartós élelmiszert, kerékpárt, bútort, tévét, laptopot, gyermekjátékot adtak. Végül családonként 100 ezer forintot, vagy ennél is nagyobb értéket tudtunk szétosztani az elmúlt héten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!