Szeged és környéke

2015.10.14. 19:12

Meghatotta Ferenc pápát a magyarok Bibliája

Átadták Ferenc pápának a kézzel másolt Bibliát szerdán a Vatikánban. A küldöttségből hárman kaptak engedélyt, hogy megcsókolják a Szentatya gyűrűjét. Mindenki csodájára járt a magyarok ajándékának.

Salánki Zsófia

– A Szent Péter téren egy VIP-páholyban kaptunk helyet, egészen közel a pápai emelvényhez. Szerettem volna, ha nyolcan ott lehetünk, de csak hárman kaptunk engedélyt arra, hogy megcsókoljuk Ferenc pápa gyűrűjét – mondta telefonon Benyik György plébános, bibliakutató, aki Zólyomi Norberttel, a másolás szervezőjével és Kádár László könyvkötővel adta át a kézzel másolt Bibliát szerdán a Vatikánban. 


Korábbi cikkünkben megírtuk (Harminckilós a kézzel másolt Biblia, 2015. 10. 09.), hogy október 14-én ajándékul adják át Ferenc pápának azt a kézzel másolt Bibliát, melyet 11 határon túli gyermekkel együtt visznek el a Vatikánba közadakozásból. Benyik György elmesélte, hogy a harminckilós, ötkötetes Bibliából három könyvet adtak oda személyesen a Szentatyának, kettőt pedig a kíséretének. – Több százan álltunk sorba, az egyik oldalamon egy olasz tábornok, a másik oldalamon pedig egy mexikói énekes várakozott. Amikor kibontottuk a nem mindennapi ajándékot, kisebb csődület alakult ki körülöttünk, főleg, amikor megtudták, hogy ez több mint ötezer ember ajándéka, mely a nyolcvanas évek óta készült. Mellettem egy kínai pap csodálkozott rá a hatalmas könyvekre – mesélte Benyik György. Elmondta, a Szeged-Tarjánvárosi Szent Gellért Plébániára majd szeretne egy olyan fakszimile kiadást, amely névjegyzékkel is kiegészül, valamint ugyanolyan bőrkötést visel, mint az eredeti. Várhatóan karácsonyra az Újszövetség már el is készül.


A velük utazó gyerekeknek is rengeteg élményt kínált ez az utazás, hiszen a legtöbben először jártak Rómában. Velencébe kirándultak, ahol a Szent Márk teret elöntötte a víz, ezért sietniük kellett az indulással. Szerdai telefonbeszélgetésünk pillanatában éppen a Vatikáni Múzeumban sétáltak. A gyerekeknek legalább két alkalommal kell majd beszámolniuk saját közösségeikben a látottakról, miután pénteken hazaérkeznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!