Szeged és környéke

2019.07.19. 13:50

Meghosszabbított nyitvatartással működnek a határátkelők Röszkén és Ásotthalmon

A nyári idegenforgalomra való tekintettel meghosszabbították a röszkei és ásotthalmi határátkelőhelyek nyitvatartását. A cikkben mutatjuk a módosításokat.

Az átkelők 2019. július 22-től 2019. július 29-ig 7 és 22 óra között fogadják az utasokat.

- írja a Police.hu.


A többi határátkelőhely az eddig megszokott rendben működik Csongrád megyében. Így a Röszke- és a Csanádpalota Autópálya-határátkelőhely 24 órában, a Kiszombor- és Nagylak Közúti Határátkelőhely szintén egész nap, míg a Tiszasziget Közúti Határátkelőhely 7 és 19 óra között működik.


Fontos hangsúlyozni, Tiszaszigeten és Ásotthalmon csak szerb és uniós utasok tudnak átlépni!


A hétvégén a Csongrád megyei autópálya-határátkelőket használók a nyári csúcsidőszaknak megfelelően hosszabb-rövidebb várakozási időre számíthatnak.


A megnövekedett forgalom oka, hogy a Nyugat-Európában dolgozó vendégmunkások szabadságra, a turisták pedig nyaralni indulnak. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a legkritikusabb időszak kilépő irányban július második fele. Ilyenkor hétvégente jelentős torlódás is kialakulhat az átkelőhelyeken. Azt követően mindkét irányban megnövekedett forgalom várható, majd augusztus utolsó két hetében már a belépő forgalom lesz erősebb.


A határátkelőhelyek nyitva tartásáról és az ott várható várakozási időkről a rendőrség Határinfó oldalán, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók.


Szükség esetén a gyorsabb átlépés érdekében Szerbia felé célszerű Tompa, Tiszasziget, Ásotthalom vagy Röszke Közúti Határátkelőhely felé kerülni. Akik Romániába szeretnének menni, választhatják a kiszombori vagy battonyai határátkelőt.


A rendőrség kéri, hogy indulás előtt mindenki ellenőrizze az úti okmányai meglétét, a gépkocsi műszaki állapotát, vegyenek magukhoz elegendő mennyiségű folyadékot, és amennyiben szükséges, ne felejtsék otthon gyógyszereiket! Amennyiben rendőri segítségre van szükségük, hívják a 112-es segélyhívót!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!