Szeged és környéke

2016.09.06. 13:52

Mégiscsak nyomoznak a Röszkénél megvert újságírók ügyében

Bár Pintér Sándor szerint nem vertek meg külföldi újságírókat Röszkénél, az ügyben most mégis nyomoz az ügyészség, tudta meg a Népszabadság. A nyomozásnak még nincs gyanúsítottja.

Hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás gyanújával nyomoz az ügyészség a röszkei határátkelőnél tavaly ősszel megvert újságírók ügyében - írta az index.hu a Népszabadságra hivatkozva.

A lap megkérdezte a Központi Nyomozó Főügyészséget, ahonnan azt a választ kapták, hogy még nincs gyanúsítottja a nyomozásnak. Tavalyi összefoglalónkban megírtuk: hat külföldi újságírót, televízióst vertek meg tavaly szeptember 16-án a Terrorelhárítási Központ és a rendőrség tagjai, amikor a migránsokat oszlatták, akik próbáltak benyomulni az országba a lezárt határátkelőnél. 

A Népszabadság úgy tudja, hogy az ügyészség már több újságírót, rendőrt és TEK-est kihallgatott, egyelőre mindenkit tanúként. Pintér Sándor belügyminiszter korábban tagadta, hogy külföldi újságírókat vertek volna meg Röszkénél, pedig a sérült újságírókról felvételek is készültek. Az ügy pikantériája, hogy a rendőrség már megsemmisítette a röszkei összecsapásnál készült felvételeket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!