Szeged és környéke

2009.01.01. 21:54

Megjött Kosztopulosz Leonidasz

Szeged - Január elsején, hajnali négy óra húsz perckor született az év első szegedi kisbabája: Kosztopulosz Leonidasz. A kisfiú második gyerek a családban, ötéves bátyját Iliásznak hívják. <br>

Gonda Zsuzsanna

Kosztopulosz Leonidasznak hívják 2009 első szegedi kisbabáját. A fiúcska 3380 grammal és 50 centiméterrel, természetes úton jött a világra január elsején, hajnali 4 óra 20 perckor a női klinikán. Születésénél édesapja is jelen volt. – Csináltam már könnyebb dolgot is – válaszolta az édesanya, Juhász Andrea a kérdésre: nehéz volt-e a szülés. Leonidasz második gyerek, Andrea ezúttal jobban félt, mint az elsőnél, mert már tudta, mi vár rá.

A babát – akiről a család előre tudta, hogy fiú lesz – hivatalosan csak január 5-ére várták, de a klinika figyelmeztette a szülőket: jobb, ha felkészülnek, hogy akár már a szilvesztert is a szülészeten tölthetik. – Ezen a lehetőségen eleinte csak nevettünk – jegyezte meg Andrea. Azt mondta: bár kisfia keresztneve hősies, és idén ő érkezett elsőként Szegeden, emiatt nincsenek különleges előérzeteik vagy elvárásaik Leonidasszal szemben. (A spártai király, I. Leonidasz a görögök hőse, aki a thermopülai csatában feltartóztatta a túlerőben lévő perzsákat – a szerk. )

A kisfiú Juhász Andrea és Kosztopulosz Andreasz második gyermeke. Fotó: Karnok Csaba

A kisfiú Juhász Andrea és Kosztopulosz Andreasz második gyermeke.
Fotó: Karnok Csaba

A babának van egy bátyja, az ötéves Iliász, aki a szülés után már beszélt édesanyjával, és biztosította: meglátogatja, és finomságokat visz neki a klinikára. A görög nemzetiségű édesapa, Kosztopulosz Andreasz családjában az a szokás, hogy a gyerekek valamelyik nagyszülő keresztnevét kapják, de ezt Andreáék nem tartották be szigorúan. Iliász nincs több a családban, Leonidasznak pedig az egyik dédnagypapát hívják. A szülők leginkább a hangzás alapján döntöttek.

Kaposvári az ország első babája

Bartek Milán az új év első újszülöttje, aki csütörtökön 0 óra 1 perckor Kaposváron, a Kaposi Mór Oktató Kórházban jött világra. Milán 3440 grammal és 53 centiméterrel érkezett, szülei első gyermeke, édesanyjával együtt jól érzik magukat – mondták a kórház szülőszobáján. Harminckilenc perccel később, Szentesen született meg Csongrád megye első 2009-es kisbabája, Kókai István Tamás. A kisfiú 3400 gramm és 53 centiméter. A szülők csongrádiak, István Tamás az első gyermekük.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!