Szeged és környéke

2019.07.15. 12:01

Megkapta a diplomáját, másnap már a tűzoltók új pszichológusa lett Noémi

Alighogy megkapta a diplomáját, azonnal munkába állt a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság új pszichológusa. Varga Noémi szabadidejében általában a tánccsoportjával kapcsolódik ki.

Suki Zoltán

Július 8-án vette át a diplomáját, és másnap már el is kezdett dolgozni a Csongrád Megyei Ka­tasztrófavédelmi Igazgatóság új pszichológusa. Varga Noémi a megyei igazgatóság jelenlegi pszichológusát, Udvarhelyi Bog­­lárkát váltja le egy időre, aki második gyermeke születését várja.


A tűzoltók új pszichológusa Szegeden született, középiskolai tanulmányait is az egyetemi városban végezte. Az érettségit követően jelentkezett az SZTE pszichológusi szakára, amelyet 2019-ben fejezett be.


Varga Noémi a Délmagyarországnak elmondta, már középiskolában rájött, hogy pszichológus szeretne lenni.

– Mindig is valamilyen hu­­mán, segítő pályára készültem, és végül a pszichológia mellett döntöttem. És ez abszolút jó döntés volt, nagyon szeretem – fogalmazott a fiatal szakember.


A katasztrófavédelem állás­ajánlatát egyébként az interneten találta. Azt mondta, hogy – bár még nem volt meg a diplomája – jelentkezett, és sikerült is neki megszerezni az állást.


– Egyszer csak behívott Ud­varhelyi Boglárka egy interjúra, és utána pár nap múlva kerestek is, hogy jöhetek dolgozni – mesélte.

Fotó: Frank Yvette

A munkában nem unatkozik Noémi. Szabadidejében pedig táncol.

Fotó: Frank Yvette

Noémi napjai egyáltalán nem unalmasak. Elmondta, hogy je­lenleg főleg alkalmassági vizsgálatokat végez. Aki a megyében szeretne tűzoltó lenni, annak ve­­le kell beszélgetnie, aki pedig már tűzoltó, annak el el kell mennie a kétévente esedékes vizsgálatra. Aki pedig igényli, azzal külön is foglalkozik.


Varga Noémi elmondta, a munkakezdés két dolog miatt is izgalommal tölti el: egyrészt alig várja, hogy az eddig megszerzett el­­méleti és gyakorlati tapasztalatait végre hasznosítani tudja, másrészt külön kihívást jelent számára, hogy mindezt egy hi­vatásos szervezetnél kezdheti meg.


Varga Noémi a tervek szerint két évig fog a megyei katasztrófavédelemnél dolgozni. Hogy utána mit fog csinálni, még nem tudja pontosan.


– Mindenképpen az ilyen tí­pusú tanácsadás érdekel, amit most is csinálok. Meglátjuk majd, hogy tetszik a szervezetnél a munka, majd kiderül, hogy merre tovább – tette hozzá.


Amikor ráér, akkor is elfoglal­­ja magát Varga Noémi, ugyanis szabadidejét a táncnak szenteli, hároméves kora óta ez a sport a szenvedélye. Nyolc éve egy sze­­gedi táncszínház tagja, ahol kortárs és modern táncokat, valamint jazzbalettet tanul. Az Akropolis Táncstúdió még 1996-ban alakult. Az együttest Szeged városáért és a megyéért végzett munkájáért 2013 novemberében a szakmai kuratórium a Csongrád Megyei Prima Díjban részesítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!