Szeged és környéke

2008.01.10. 21:29

Megkéselte unokatestvérét, hat évet kapott

Szeged - Helybenhagyta tegnap a Szegedi Ítélőtábla Gyurisné dr. Komlóssy Éva vezette büntetőtanácsa az I. fokon eljáró Csongrád Megyei Bíróság döntését abban az ügyben, amelyben egy kisteleki férfit, Szögi-Birgés Balázst emberölés kísérletével vádolták meg. Így a jogerős ítélet értelmében a vádlott 6 év börtönbüntetést kapott, és 6 évre tiltották el a közügyek gyakorlásától.

A büntetlen előéletű, szakképzettséggel nem rendelkező, rendszeresen alkoholt fogyasztó vádlott kisebb megszakításokkal harminc éve élt unokatestvére, K. József kisteleki tanyáján. A ház körüli mezőgazdasági munkákat végezte, ennek fejében szállást, ellátást, alkalmanként készpénzt kapott.

2006. május 19-én K. József ünnepséget szervezett, mert elkészült a tanya mellett elvezető betonút. Szögi-Birgés ekkor nagyobb mennyiségű alkoholt fogyasztott, ezért a tanya tulajdonosa a lakrészébe kísérte a férfit, az ágyra lökte, majd kiment rendet rakni. Amikor visszatért, a vádlott hasba szúrta. Sokkos állapotba került, a felesége hívta a mentőt, a szegedi klinika intenzív osztályán műtétet hajtottak végre rajta, aminek eredményeként sikerült az életét megmenteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!