Megkezdődik a Szent István tér rekonstrukciója

Idén szeptemberre tervezték az átadást, ehhez képest a munka megkezdését ünnepelték tegnap a Szent István téren. A víztorony újjáépítése 352 millió forintba kerül.

A Molnár Dixiland muzsikájára gyűltek a vendégek tegnap a Szent István téri víztoronyba. Hivatalosan tegnap írták alá a szerződést arról, hogy a SADE Magyarország Mélyépítő Kft. és a Techno-Consult Építő Kft. felújítja az „öreg hölgyet”, Szeged műemlék víztornyát. A Phare- program támogatásával megvalósuló beruházás az önkormányzat elképzeléseihez képest majdnem egy év késéssel indul. 2004 áprilisában Botka László polgármester lapunknak még azt mondta: 2005 szeptemberében szeretnék átadni a megújult teret.

Az előkészítő munkák azonban elhúzódtak, továbbá a tér átépítésére vonatkozó terveket az ott talált rossz talaj miatt is módosítani kellett. A most kezdődő 352 millió forint értékű munkák során teljesen megfiatalítják a karcsú vasbeton tornyot. Ami a város közönségét még inkább érdekli, az a műszaki múzeum terve, amelynek a különleges mérnöki alkotás majd helyet ad. A tér átépítése a víztorony elkészülte után indulhat el. Szeged belvárosa bővül majd, új korzó, új dísztér alakul ki az eddig elhanyagolt területen.