Szeged és környéke

2019.09.03. 21:58

Megkezdődtek az Időfutár próbái

Augusztus végén már elkezdődött a munka a Szegedi Nemzeti Színházban, elsőként a Színházi Bestiák című előadás olvasópróbáira gyűltek össze a színészek, tegnap pedig már az újabb bemutatóra készülő társulatot leshették meg próba közben a sajtó képviselői a Kisszínházban.

Kozma Rita

A 2019/2020-as évad soron következő darabja a Gimesi Dóra, Jeli Viktória, Tasnádi István és Vészits Andrea szerzőgárda nevéhez fűződő Időfutár című családi-ifjúsági színmű lesz, ezzel a darabbal tér vissza a rendezéshez Barnák László, a színház főigazgatója. A 2012-ben megjelent rádiójátékból majd később regényciklusból lett színdarabot tavaly októberben mutatták be Budapesten, ott megosztotta a kritikusok véleményét. Barnák László egy igazi szórakoztató előadást ígér a közönségnek.


Maga a történet izgalmas, bonyodalmakkal teli, ahol egy mai kamaszlány a véletlen folytán hirtelen a 18. században találja magát, ahol aztán Kempelen Farkasba és Mozartba is sikerül belebotlania. Az Időfutárt október 18-án mutatják be a Kisszínházban. Szereplők: Sziládi Hajna, Ferencz Nándor, Krupp Bence, Udvari-Kardos Tímea, Ágoston Katalin, Rácz Tibor, Gömöri Krisztián, Borovics Tamás, Medveczky Balázs, Vicei Zsolt, Szívós László, Menczel Andrea, Tóth Ádám és Hajdu Róbert.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!