Szeged és környéke

2016.07.11. 21:00

Megnyílik a szíve, ha táncolni kezd

Meghívott vendégként járt Szegeden a 10 éves zumbasztár, Öllös Karesz. A Szlovákiában élő kisfiú 4 évesen kezdett táncolni, azt mondja, kinyílik a szíve, amikor a közönség elé lép, és látja a mosolygó arcokat.

Salánki Zsófia

– Négyéves voltam, amikor megjelent nálunk a zumba, és anyukámmal kipróbáltuk  – mesélte a 10 éves [namelink name="Öllös Karesz"], aki a szlovákiai Lakszakállasról érkezett Szegedre, hogy oktatókkal együtt részt vegyen egy zumbabulin a szegedi Zumba Fitness szervezésében. – Az első alkalommal kicsit féltem, azt hittem, hogy magyar zenék szólnak majd, aztán rájöttem, hogy angol és latin-amerikai, de mégis tetszett – tette hozzá a Karesz.

Mi a zumba?


A zumba egy latin ritmusokra épülő, aerobik- és fitneszelemeket is felvonultató edzésforma. Több táncot foglal magába, mint például a salsa, a flamenco vagy a reggaetón. A zumbaórákon részt vevők az oktató mozdulatait utánozzák, de vannak kézjelek is, amelyekből tudhatják, hogy milyen lépéskombináció következik.


Édesanyja azt is elárulta, hogy fia egész pici korától kezdve mozgékony, egy percre sem áll meg. Mint mondta: sokszor tanulás közben sem ül le, akkor is gyakorol.


– A szomszéd faluban tartották a zumbaórát, ahová először mentünk. Nem volt, aki vigyázzon Kareszra. Gondoltam, elviszem magammal, ha beáll, akkor maradunk, ha nem, akkor hazajövünk. Egyszer csak azt vettem észre, hogy táncol, és mindenki őt nézi – nevetett Öllös Andrea, a kisfiú édesanyja. Karesz azóta megállíthatatlan. Azt mondják, minden héten járhatnának fellépésre, de úgy gondolják, jobb, ha van gyermekkora.


– Amikor kisebb voltam, ha 10 ember nézett, már az is legalább 8000-nek tűnt, de már megszoktam, sőt, nagyon szeretem. Ha meglátom a sok embert, kinyílik a szívem, így tudok igazán táncolni – mondta a 10 éves zumbasztár. Azt is megsúgta, hogy más oktatókhoz hasonlóan vele is fotózkodnak a zumbabulikon, sőt autogramot is kértek már tőle.

 

A kisfiú, aki éjjel-nappal táncol. Fotó: Kuklis István

– Az osztálytársai is büszkék rá, de eleinte furcsállták, mert Szlovákiában a fiúk általában fociznak, nincs olyan, aki táncol. Ezért is járunk többet Magyarországra, úgy tűnik, hogy itt felkapottabb ez a sport – fogalmazott [namelink name="Öllös Andrea"].


Azt is megosztotta velünk, hogy Karesz kitűnő tanuló, szabadidejét pedig barátaival, osztálytársaival tölti, vagy a kertben trambulinozik. Örökmozgó jelleme Szegeden is megmutatkozott, hiszen fergeteges hangulatot varázsolt a teremben,

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!