Szeged és környéke

2011.05.13. 21:21

Megnyílt a XVII. Szegedi Borfesztivál a Széchenyi téren

Szeged - Zenés-táncos felvonulás mellett nyílt meg péntek délután a XVII. Szegedi Borfesztivál a Széchenyi téren. Már a nyitónapon patakokban folyt a nemes nedű.

Munkatársunktól

A borrendek hagyományos zenés-táncos, vidám felvonulásával, a Pavane együttes zászlóforgató csoportjának közreműködésével nyílt meg péntek délután 5 órakor a XVII. Szegedi Borfesztivál. A menet nagy csinnadratta mellett érkezett a Dugonics térről a Széchenyi térre, ahol addigra szépszámú közönség gyűlt össze. A megnyitón a borrendek vezetői köszöntötték a vendégeket.

A 10 napos rendezvény legfrissebb borászai már délelőtt kinyitották pavilonjukat, ám a többség csak kora délutántól várta a vendégeket. Déltől kezdve folyamatosan áramlott a tömeg a Széchenyi térre; a munkából az emberek többsége a hazaút helyett a borfesztivált választotta. Sokan már az ebédjüket is itt, illetve az Árpád téren felállított gasztroudvarban költötték el. A különböző sültek és pecsenyék illata belengte a belvárost, a sok finomság elfogyasztása a vendégekben azonnal borért kiáltott.


Délelőtt, és ez már szintén hozzátartozik a borfesztiválokhoz, heves zápor futott végig Szegeden, de délutánra szerencsére kisütött a nap. Az időjárás-előrejelzés sajnos nem kecsegtet túl sok jóval a jövő hétre: a levegő lehűlése mellett rövidebb-hosszabb esőzésekre, záporokra lehet számítani.

A nyitónap ugyanakkor egyértelműen a bor ünnepe volt: a vendégek és az eladók szemlátomást jól belakták a Széchenyi teret.

Látogasson el online borudvarunkba!

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!