Szeged és környéke

2012.05.29. 22:40

Megnyílt Szegeden a Hit Gyülekezetének székháza

Szeged - Húsz év után saját közösségi háza van a Hit Gyülekezetének Szegeden. A komplexum négy év alatt épült fel Baktóban.

Dombai Tünde

Tölgyeskert Közösségi Központ néven épített magának székházat négy év alatt Baktóban a Hit Gyülekezete Szegeden. Két évtizedes „albérletezés" után saját ingatlanban gyűlik össze a közösség. Többször megírtuk: a nyolcvanas években úttörőtábornak, a kilencvenes években pedig a Reghős Bendegúz egyetemi szórakozóhelynek helyet adó lepusztult ingatlant az önkormányzat lebontotta. A gyülekezet önerejéből 2006-ban vásárolta meg a telket, építkezni pedig négy éve kezdett rajta. [namelink name="Joób István"] lelkész elmondta: a nagyjából 300 tagú közösség adományaiból, a város egyházügyi alapjából kapott támogatásból, hitelből és rengeteg önkéntes munkával húzták fel az impozáns komplexumot.

Megnyílt Szegeden a Hit Gyülekezetének székháza. Fotó: Karnok Csaba (galéria)


A hozzávetőleg egyhektáros tölgyerdős területen
1600 négyzetméter alapterületű épületegyüttes létesült, amelynek központi helye a 700 négyzetméteres nagyterem. A tervező, [namelink name="Kelemenné Takács Katalin"] munkáját a vezetőség saját ötleteivel segítette. Ők találták ki például, hogy a konferenciaterem amfiteátrum alakú legyen, körülötte kapjon helyet a kiszolgálóhelyiségek sora gyermekmegőrzővel, irodákkal. Belül a padló burkolatát, kívül a homlokzat vakolását kell még befejezni. A parkban azonban már birtokba vették a gyerekcsapatok a sportpályát és a játszóteret. A házat nap mint nap rendezvények töltik meg.

A lelkész elárulta: a most elkészült építkezés a tervüknek csak az első üteme. Most erőt gyűjtenek ahhoz, hogy folytathassák a munkát. A második ütemben egy 300 négyzetméteres épületet építenek, ahol tanácstermet és iskolai, óvodai csoportoknak alkalmas szobákat rendeznek be. Tervezik egy családi napközi beindítását is. A parkot is tovább csinosítják: sétányokkal és kandeláberekkel teszik komfortosabbá, valamint a sportpályákat bővítik. Joób István úgy fogalmazott: megvan a szegedi Hit Gyülekezetében az a szellemi-lelki erőforrás, amely egy virágzó helyi közösség üzemeltetéséhez és kiteljesedéséhez szükséges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!