Szeged és környéke

2019.03.23. 19:34

Megtaláltuk, hol serénykednek a Széchenyi térről elköltözött péklegények

Hétfőtől új otthont kaptak a törpe pékek az egyik burekesben.

K. A. R.

Két héttel ezelőtt megírtuk, hogy eltűntek a régi Stühmer- üzlet kirakatából a híres pékmester bábuk. Akkor még senki sem tudta, mi lesz a törpék sorsa, sok városlakó aggódott értük.


 A probléma azonban megoldódott, hétfőtől új otthont kaptak a pékek a Petőfi Sándor sugárúton működő Burek Pékségben. 

A Petőfi Sándor sugárúti Burek Pékség kirakatába költöztek át a híres szegedi pékfigurák. Fotó: Frank Yvette

A Petőfi Sándor sugárúti Burek Pékség kirakatába költöztek át a híres szegedi pékfigurák.

Fotó: Frank Yvette

– Amikor megtudtuk, hogy eltűntek a bábuk, azonnal felkerestük a tulajt, hogy mi szeretnénk birtokba venni azokat, ugyanis évtizedek óta különleges látványt nyújtanak a városban, mindemellett pedig jól tükrözik azt a komoly munkát, amely az üzletünkben zajlik, hiszen itt mindent saját kézzel állítunk elő.

 

Két hetet kellett várniuk a szegedieknek, hogy újra láthassák a pékeket, ugyanis ez idő alatt „ráncfelvarrást" végeztünk: új csapágyakat kapott a figurákat mozgató szerkezet, esztergályoshoz is el kellett vinni őket, illetve a ruháikat is kimostuk, kikeményítettük

– osztotta meg lapunkkal Brunner Valéria üzletvezető. 


Jelenleg két pék tündököl az újjászületést követően az ablakban, hamarosan a harmadik, alvó törpe is látható lesz a másik kirakatban.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!