Szeged és környéke

2019.08.15. 12:38

Megteltek a szállások a hosszú hétvégére

A hosszú hétvégén Szeged országos szinten is kiemelt helyen szerepel az úticélok között, csak Siófok, Eger és Hajdúszoboszló előzi meg a listán. Makó és Mórahalom is telt házas. A vendégekre jellemző, hogy Szép-kártyával bátrabban költekeztek.

Kozma Rita

Az államalapítás ünnepével hosszúra nyúló hétvégén sokan kelnek útra, hogy a szabadna­po­kat pihenéssel töltsék. A szallas.hu adatai szerint az idei forgalom a tavalyihoz képest több mint a felével nőtt, míg egy egyszerű, augusztusi hétvégéhez viszonyítva több mint két és félszeres a növekedés.


A környékbeli szállók ve­­ze­­­tői megerősítették a hírt, már augusztus elején a szobák 99 százaléka elkelt. A makói Grand Hotel Glorius illetékese elmondta, az előző évekhez hasonlóan telt házzal várják a hosszú hétvégét, a legtöbben a wellness-szolgáltatások miatt érkeznek hozzájuk. A Hagymatikum Gyógyfürdő is kiemelt látogatószámra és bevételre szá­­mít ezen a hétvégén.


– Az ünnepi időszaknak köszönhetően a magyarok aránya a román és szerb vendégekéhez képest várhatóan ma­­gasabb lesz egy átlaghétvé­géhez képest, ezt erősítették meg a szállásadó partnereink is, akiknél már hetek óta szinte az összes szoba elkelt. Tavaly 6000-7000 fő látogatott el azonos időszakban a fürdőnkbe, reményeink szerint ez a szám idén még több lesz – nyilatkozta Gergely Gábor, a fürdő igazgatósági elnöke, hozzátéve: alkalmi programokkal várják a vendégeket, augusztus 17-ére strandpartit, 19-ére pedig koncertet szerveztek.

Hasonlóan mozgalmas hétvégére számít a mórahalmi Szent Erzsébet Gyógyfürdő és a vele összeköttetésben lévő szálloda is, amely nemcsak az államalapítás ünnepe, hanem a kajak-kenu-világbajnokság miatt is telt házas – tudtuk meg Farkas Gábor fürdővezetőtől. Mórahalom a fürdő- és masszázsszolgáltatásai mellett egyéb, a település más részein tartandó szabadtéri programoknak köszönhetően is vonzó az idelátogatónak.

A szallas.hu közleménye sze­­rint az átlagos foglalási ér­­ték országos szinten 58 ezer 500 forint körül alakul, ami 40 százalékkal több, mint egyébként bármikor a hónapban. A Szép-kártyások esetében ennél jóval magasabb ez a szám, ná­­luk 107 ezer 500 forint az átlagos foglalási érték.

 

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!