Szeged és környéke

2019.04.19. 11:19

Megújul a tavaly nyílt algyői szabadstrand

Algyőn tavaly júniusban nyitotta meg kapuit a helyiek és a településre látogatók számára a szabadstrand, miután az önkormányzat áthelyezte a kishajókikötőt.

Kiss Anna

Így egy éve ismét lehet legálisan csobbanni a Tiszában a Csongrád megyei községnél, a strand nagyszámú látogatottságnak örvendett 2018-ban. [namelink name="Katona Antal"], az üzembentartó Gyeviép Nonprofit Kft. ügyvezetője lapunknak elmondta, az elmúlt évben szerzett tapasztalatok alapján idén továbbfejlesztik a strandot.

 


 


– Az önkormányzat költségvetéséből mintegy 10 millió forintot határoltunk el erre a célra, így meghosszabbítjuk a sokak tetszését elnyert, fából készült járdát, a gyerekeknek csúszdát helyezünk ki, bővítjük a büfét, zárt víztározókat hozunk létre, valamint mellékhelyiséget alakítunk ki. Emellett a napokban meghozott döntés szerint felújítjuk és pótoljuk a hiányzó aszfaltot a strandhoz vezető útszakaszon – részletezte Katona Antal.


Hozzátette, a munkálatok még május első napjaiban megkezdődnek, hiszen a tervek szerint június elsejétől várják a fürdőzőket, addigra pedig szeretnék elvégezni a beruházást, jobb körülményeket teremtve ezzel. A 200 fürdőzőre tervezett szabadstrand a hét minden napján reggel 8-tól 20 óráig látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!