Szeged és környéke

2019.01.24. 14:54

Megújult az Egészségház

Székkutason is több beruházás fejeződött be az elmúlt esztendőben, de akadnak olyanok is, amelyek még tavaly kezdődtek, és áthúzódtak erre az évre. Szél István polgármester nemcsak 2018, de jelenlegi ciklusának legfontosabb fejlesztésének tartja az Egészségház megújítását.

– Nem csupán a tavalyi év, de jelenlegi ciklusom legfontosabb beruházásának tartom az Egészségház felújítását

– mondta Szél István, Székkutas polgármestere. – A 21. századnak megfelelő külső és belső körülmények között vehetik igénybe szolgáltatásait a helyiek, új eszközöket, berendezéseket is vásároltunk – tette hozzá. Azt is fontosnak tartja, hogy állatmenhely létesült a községben, és örömmel közölte: úgy tudja, most nincs egyetlen lakója sem.


2018-ban több mint 800 millió forintot fordíthatott a település fejlesztésekre, beruházásokra, főleg pályázati forrásból. 400 millióból az állam felújíttatta a Mágocsi utat, és 140 millióból korszerűsítették a már említett Egészségházat. Áthúzódó beruházásként – ősszel startoltak a munkálatok – újul meg például a piac, 60 millióból új vásárcsarnokot építenek a területére.


Megkezdődtek már a Murgács Kálmán Művelődési Ház te- tőszerkezetének rekonstrukciós munkái, teljes szigetelése, szintén közel 60 millióból; akárcsak a polgármesteri hivatal felújítása, ugyancsak 60 millió forintból. Utóbbinak a belseje és a külseje is teljesen új köntöst kap, és végrehajtanak energetikai korszerűsítést is. Az utóbbi három projektet az esztendő első felében szeretnék lezárni, befejezni.


– A jövőbeli, akár idei fejlesztésekről a képviselő-testület most készít terveket, hiszen már az uniós források végére értünk. Szociális bérlakásokra, valamint minden közintézmény további energetikai korszerűsítésére is szeretnénk költeni. Ezenkívül a még meglévő 2 kilométernyi földutat leaszfaltozni. Ez érinti többek között a Murgács Kálmán, a Petőfi és a József Attila utcát – mondta el a polgármester. Mivel ezek még mind a tervezés stádiumában vannak, összeget nem tudott mondani, de 100 milliós nagyságrendűre becsülte a várható költségeket.


– Községvezetőként azt tartom a legnagyobb dolognak 2018-ból, hogy, akárcsak korábban, béke, együttműködés és összefogás jellemezte településünk életét. Mindenki fontosnak tartotta és tartja a folyamatos fejlődést – összegzett. Magánéletéből azt emelte ki, hogy idősebbik fia, Sebestyén már két keréken biciklizik. – Esés nélkül! Ennél nagyobb boldogság nincs egy édesapának, és az is öröm, hogy kisebbik fiam, Gellért már óvodába jár – jelentette ki. A politikára terelve a szót, elárulta: ősszel újra indul az önkormányzati választáson a kutasi polgármesteri székért. – A lakosok pedig eldöntik, folytathatom-e – mondta lapunknak Szél István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!