Szeged és környéke

2015.09.28. 21:51

Megvert lány: még keresik a harmadik támadót

Szeged - Meghosszabbították a rasszista támadással gyanúsított börtönőr elleni nyomozást, még mindig nem találják a harmadik elkövetőt. A kubai barátjával együtt júliusban megvert lány teljesen felgyógyult, már csak a fogát kezelik.

Segesvári Csaba

Egyelőre nem találják a július 18-án Szegeden megvert lánynak és kubai származású barátjának a harmadik támadóját – közölte érdeklődésünkre [namelink name="Szanka Ferenc"]. A megyei ügyészség csoportvezető ügyész-szóvivője hozzátette, a rasszista támadással gyanúsított férfi továbbra is előzetes letartóztatásban van, egykori börtönőr társa pedig szabadlábon védekezhet.


Megírtuk, a kubai származású, de már Magyarországon született Sz. Viktort és barátnőjét, Sz. Tímeát július végén, egy fesztivál után támadták meg a Belvárosi híd lábánál. Az akkor még ismeretlen férfi ököllel támadt a kubaira, majd a kettejük közé álló Sz. Tímeát is megütötte. Kiderült, az egyik támadással gyanúsított férfi egy volt börtönőr, akit egy videó alapján napokon belül elfogtak a rendőrök. Az ügyészség akkor azt közölte, S. Vilmos rasszista okokból támadt a kubaira. Augusztus elején elfogtak még egy feltételezett támadót, aki szintén börtönőr volt: a férfit csak garázdasággal gyanúsították meg, nála rasszizmusról már nem volt szó.


– A kihallgatás és a szembesítés óta semmi sem történt. Ügyvédünkön keresztül érdeklődtünk, hogy mi várható, de nem kaptunk érdemi választ. Timi teljesen felgyógyult, már csak a foga miatt jár kezelésre – mondta

Sz. Tímea bátyja, Tamás.


Az ügyészség a nyomozást november végéig meghosszabbította, úgy tudjuk, annak ellenére maradt az S. Vilmos elleni rasszistavád, hogy időközben kiderült: Sz. Viktor 2009-ben már egyszer kijátszotta a rasszistakártyát. Akkor egy gázpisztolyos ügy után a rendőröket vádolta meg azzal, hogy kubai származása miatt megjegyzést tettek rá. Azt az ügyet az ügyészség tisztázta, a rendőrök nem hibáztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!