Szeged és környéke

2010.04.22. 23:34

Megyejáráson az úszók

Annak ellenére, hogy messze nem ideális körülmények között kénytelenek készülni a Toyota Tmax-SZUE úszói, az egyesület vezetőedzője, Gellért Gábor bízik tanítványai jó szereplésében.

Szélpál László

Nem a legjobb kedvében találtuk Gellért Gábort, a Toyota Tmax-SZUE úszóinak vezetőedzőjét.

– Felkészülésünkben van egy kis lemaradás... – mondta nagy sóhajtás közepette a tréner. – Egyszerre zárt be a újszegedi sportuszoda, illetve a vásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszoda. Amikor tavaly sátorbontást végeztek Szegeden, átmentünk edzeni Vásárhelyre. Sajnos ezt most nem tudtuk megvalósítani... Az elmúlt héten Csongrádon, ezen a héten pedig Makón melózunk. Kis csapatunkkal nem alszunk ott, mindennap bumlizunk oda és vissza. Mivel azonban sportolóink iskolába járnak, a napi két edzésünk egyre redukálódott. Arról nem beszélve, hogy Makón például 33 méteres, kötél és fordulózászló nélküli, 30 fokos meleg vízben muszáj edzenünk.

De Szegeden sem sokkal ideálisabbak az úszók lehetőségei. A vezetőedző elpanaszolta, hogy az újszegedi sportuszodában keddenként 15 felnőttkorú úszó egyetlen pályán gyakorolhat.

 Király Bence az ifi Európa-bajnokságra készül.  Fotó: Segesvári Csaba

Király Bence az ifi Európa-bajnokságra készül.
Fotó: Segesvári Csaba

– Amatőr, másként fogalmazva balkáni körülmények között készülünk, de ez vonatkozik a búvárúszókra, a triatlonosokra és a pólósokra is – jelentette ki a szakember. – Persze tisztában vagyok, vagyunk vele, hogy sírással, morgással semmit sem érünk el. Kizárólag arra koncentrálunk, hogy minél eredményesebbek legyünk.

Márpedig erre nemcsak hazai medencékben, hanem a nemzetközi porondon is mutatkozik nem is csekély esély. A szeptemberi, először megrendezésre kerülő szingapúri ifjúsági olimpián két szegedi lány is kvalifikálta magát: Ambrus Diána 100 és 200 méteres pillangóúszásban, míg Olasz Anna 400 méter gyorson indul. A felnőtt Európa-bajnokságot szintén szeptemberben a Margit-szigeten tartják, ezen az Egyesült Államokban, Las Vegasban tanuló Szél Friderika 50 és 100 méter gyorson, míg Lábdy Alexandra 50 méter háton harcolhatja ki a csapattagságot. A felnőttek mellett az ifjúsági korúaknak is rendeznek Eb-t, július közepén Helsinki ad otthont a rendezvénynek. A szegediek közül Király Bence három versenyszámban (200 és 400 méter vegyes, valamint 400 méter gyorson), Szilágyi Nikolett pedig 1500 méter gyorson áll majd rajtkőre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!