Szeged és környéke

2007.11.30. 16:17

Megyénk első számú csodája a szegedi Dóm tér

Szeged - Csodakereső játékra hívtuk olvasóinkat október 6-án. Csongrád megye csodáiról 4130 olvasónk mondott véleményt a voksolással. Játékunk a végéhez ért.

Újszászi Ilona

Csongrád megye hét csodája – olvasóink szavazatai alapján:

1. a szegedi Dóm tér a fogadalmi templommal
2. a Nobel-díjas Szent-Györgyi Albert
3. a makói Hagymaház
4. a Pick szalámi
5. a Szegedi Szabadtéri Játékok
6. a szegedi alsóvárosi templom
7. a szegedi halászlé

Játékos kedvű olvasóink azonban nem elégedtek meg azzal, hogy a szerkesztőségünk által fölkért hét személyiség által megjelölt csodákra voksoljanak. A szavazás alakulását hétről hétre mutató táblázatunkat akár ki is egészítjük: olvasóink csodásnak tartják a szegedi Széchenyi teret a városházával (23 jelölés); a szegedi Móra Ferenc Múzeum épületét (14 jelölés); a kiskundorozsmai szélmalmot, a kiszombori rotundát, a Marost, az Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőt, az óföldeáki erődtemplomot (9 jelölés). Mozgalmat szült játékunk – például Makó környékén azzal a céllal, hogy a Hagymaház bekerüljön a hét Csongrád megyei csoda közé.

Megyénk első számú csodája a szegedi Dóm tér


Játékunk különlegessége, hogy nem csupán építményeket, hanem személyiségeket, emberi teljesítményeket, természeti jelenségeket is a csodák közé soroltunk.

Október 6-án kezdett játékunk időszakában levélben és interneten összesen 4130 olvasónk voksolt, így mondott véleményt arról is, hogy csodás környéken, csodák közt élünk!

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!