Szeged és környéke

2012.08.12. 19:28

Mélyponton a Mélypont

Tiszasziget - Kettétört pad, leszakadt tábla, lyukas nádtető, bezárt illemhely. Ez a látvány fogadja Tiszasziget mellett, a Mélypont emlékhelyig kerekezőket.

Horváth Attila

A Tiszasziget mellett lévő Mélypont emlékhelyet közel 7 millió forintos költségből építették át néhány éve. Többek között nádtetős kerékpártárolót, zuhanyzót, illemhelyet, padokat helyeztek ide.

Ottjártunkkor meglepő látvány fogadott bennünket. Rögtön a bejáratnál leszakadt tábla jelezte, hogy egyre kevesebbet foglalkoznak a hellyel. A tűzrakó és a gémeskút tele szeméttel, a kis tó kezd kiszáradni. Egy baráti társasággal találkoztunk, akik először jártak az emlékhelyen.

Mélyponton a tiszaszigeti Mélypont. Fotó: Horváth Attila (galéria)


– El akartunk menni a mosdóba, de bezárták, ráccsal vették körbe, nem lehet bejutni. Pedig azt olvastuk, hogy bárki használhatja. Az ablakok tele vannak darázsfészekkel – mutatta Tőkés Barna, a társaság egyik tagja.
A tűzrakóhely melletti padot egyszerűen kettétörte valaki. A terület közepén lévő, náddal fedett épületbe több galamb is befészkelt, tele van madárürülékkel. – Csoda, hogy eddig senki sem hagyott a legmélyebb pontot jelző gyűrűben valami hasonló meglepetést – mondta a társaságból valaki.

A kerékpáros csapat azt is megmutatta, hogy az emlékhelyet bemutató táblán fekete foltok vannak, valószínűleg csikkeket nyomtak el rajta. A kerékpártárolót fedő nádnak már eltűnt a fele, a maradék pedig hézagos. Kerestük Bodó Imre polgármestert az ügyben, de nem értük el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!