Szeged és környéke

2011.03.04. 22:21

Mélyszántás a négyes villamos vonalán

Szeged - Az autóközlekedésben eddig nem okoztak fennakadást a 4-es villamosvonal vágánybontói; kihagyták a keresztutcákat és a kapubejárókat.

Munkatársunktól

A tervek szerint holnap és hétfőn félpályás útzár lép életbe a Murányi utca József Attila sugárúti kijáratánál – tájékoztatott a tömegközlekedési nagyprojektet lebonyolító Szeged Pólus Nonprofit Kft. projektigazgatója, [namelink name="Csanádi Zoltán"]. Az átjáróban a József Attila sugárútról behajtóknak lesz elsőbbsége, ezért a kihajtóknak folyamatos torlódásokra kell számítaniuk.
A Murányi utcát célszerű a Makkosházi körútról a Trencsényi vagy az Agyagos utcán át megközelíteni. Ezeket az utcákat a Tölgyes utcán áthaladva a Szakolcai, Zsolnai vagy a Lomnici utcán keresztül lehet elérni.

Félpályás korlátozás a Murányi utcánál

Félpályás korlátozás a Murányi utcánál - bontják a 4-es villamosvonal sínpályáját.
Fotó: Karnok Csaba

Látványosan halad a bontással a kivitelező MTV4 Konzorcium a József Attila sugárút mentén. Három hete kezdődtek el a felújítás terepmunkái. Kétéltű – sínen és aszfalton járó – darus kocsiról szedték a munkások a felsővezetékeket, majd eltávolították a tartóoszlopokat. A hetvenes évek közepén lefektetett sínpárokat a Brüsszeli körúti kereszteződésig felszedték. A munkagödrök a Kecskeméti utcáig húzódnak – ezzel állnak a legjobban. A Gedói-iskola előtti rövid szakaszon az altalaj vizsgálatát is elkezdték.

A vágánybontás a tervek szerint a következő két hétben éri el a Novotel megállót. A 4-es vonal felújítása előreláthatóan augusztus közepére készül el Tarján és az Anna-kúti csomópont között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!