Szeged és környéke

2015.03.27. 11:51

Mesterlövész hatástalanította a dissou-palackot Szatymazon

Szeged - Egy üvegház és a hozzá tartozó melléképület gyulladt ki péntekre virradó hajnalban Szatymazon. A fémszerkezetes épület mintegy százhatvan négyzetméteres területen égett.

Delmagyar.hu

A szegedi főügyelet a sándorfalvi önkéntes tűzoltókat, három szegedi hivatásos egységet, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot riasztotta a helyszínre. A tűzoltók kiérkezésekor a palatetős, fémszerkezetes épület mintegy százhatvan négyzetméteres területen égett. A lángok a szomszédos melléképületet is elérték. Az egységek két vízsugárral kezdték meg az oltást, fél óra alatt fékezték meg a lángokat. A felderítés során egy oxigén-és egy dissou-palackot is találtak a tűzzel érintett helyiségekben.

A tűzoltók egy vízsugárral, folyamatosan hűtötték a palackokat. A visszajelzések alapján a megyei főügyelet rendőrségi mesterlövészt kért a helyszínre, aki hatástalanította a veszélyes anyagot tartalmazó dissou-palackot. A másik, oxigént tartalmazó tartály sértetlen maradt.

Az eset során senki sem sérült meg, az anyagi kár jelentős - közölte Molnár Krisztina, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!