Szeged és környéke

2009.09.01. 20:59

Michael Madsen csupán a vásznon szigorú

Szeged - Cigarettával vagy fegyverrel látható a hollywoodi filmekben Michael Madsen, Tarantino kedvenc rosszfiúja – hat gyermekének azonban szerető apa. A sztár rajongói pedig a közvetlen embert is megismerhetik a Magic Boys szegedi forgatása alatt.

R. Tóth Gábor

– Te, az ott Michael Madsen! – ugrasztotta barátját múlt csütörtök délután egy fiatalember a Kárász utcán. Nem tévedtek: előttük sétált el a Tarantino-filmek sztárja, az egyik legnépszerűbb hollywoodi keményfiú-karakter.

Mint ismert, Koltai Róbert új, Szegeden, Budapesten és Londonban forgatott filmje, a Magic Boys főszereplője lesz Michael Madsen – aki rendkívül közvetlen volt a Tisza-parti városban őt felismerő rajongókkal.

– Kedvesek az emberek, szépek a lányok. Kár, hogy mindegyik mellett ott a barátjuk. Jó itt... Mindig örülök, ha egy kicsit kiszabadulok Los Angelesből – fogalmazott a színész lapunknak adott interjújában, a Szegedi Nemzeti Színházban.

Hogy miért érez így?

– Egész Hollywood rengeteget változott. Sok nagy költségvetésű filmet töröltek a gazdasági válság miatt – mondta Madsen, aki szívesen szerepel független filmekben, mert ezek alkotói nyitottabbak, hozhatja saját ötleteit, nem kell mindig előírást követnie.

Michael Madsen mindig örül, ha kimozdulhat Los Angelesből. Szegedet a szép lányok miatt is kedveli. Fotó: Schmidt Andrea

Michael Madsen mindig örül, ha kimozdulhat Los Angelesből. Szegedet a szép lányok miatt is kedveli. Fotó: Schmidt Andrea
Miért mondott igent erre a szerepre? – Mert Robi egy fantasztikus ember, remek színész, és úgy gondolom, jó színészekből jó rendezők lesznek. Maximálisan megbízom benne. Örülök, hogy barátom, Vinnie Jones is szerepel a filmben. És ez egy komédia! Nem sokszor van alkalmam vígjátékban szerepelni, általában cigaretta vagy fegyver van a kezemben – ismerte el a színész, aki egy interjúban úgy nyilatkozott: a játékáról eddig a legjobb visszajelzéseket egy kutyától kapta, amellyel egy színpadi produkcióban szerepelt együtt.

Hat gyermek édesapja, kétszer házasodott. – Szeretném, ha a gyerekek itt lehetnének velem, de ez gazdasági kérdés. Nem lenne olcsó őket Budapestre utaztatni. Egyébként is: a napokban kezdődik az iskola, ott van dolguk – ismerte el.

De mi van, ha a gyerekek meg akarják nézni a Kutyaszorítóban vagy a Kill Bill durva jeleneteit? – A tinédzserkorú gyerekeim filmnézési szokásait nem befolyásolom, a kisebbeket még megpróbálom távol tartani ezektől. De a való világban sajnos még borzalmasabb dolgokat látnak – fogalmaz a vásznon gyakran „kemény arcát" mutató színész. – Azt hiszem, a gyerekeim tudják, hogy ez csak film, és apa szereti őket. Úgy nevelem őket, hogy azért tiszteljenek, mert szeretnek, nem mert félnek tőlem. Nem vagyok egy szigorú apa – vallotta be Madsen.

Autószerelőből keményfiú

Egy tűzoltó és egy producer gyermekeként jött a világra Chicagóban a több hollywoodi szuperprodukcióban is feltűnt, 51 esztendős amerikai színész. Szobafestőként és autószerelőként dolgozott, ám Ridley Scott Thelma és Louise című mozijával ismeretté vált, Quentin Tarantino rendezése, a Kutyaszorítóban pedig meghozta számára az igazi sikert. Feltűnt A lény első és második részében, a vadnyugati hős, Wyatt Earp életéről szóló 1994-es westernben, a Szabadítsátok ki Willyt! című családi moziban, a Die Another Day című James Bond-filmben vagy a szintén Tarantino jegyezte Kill Billben is. Általában „keményfiút" alakít. Játszott Johnny Depp, Al Pacino, Susan Sarandon, Brad Pitt és Harvey Keitel oldalán. Az IMDB filmes adatbázis szerint összesen 174 filmben és sorozatepizódban szerepelt. Idén 28 produkcióban tűnik fel, jövőre 9 filmet forgat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!