Szeged és környéke

2009.11.16. 21:06

Mikulás-csomag, csokitojással

Szeged - Szereptévesztő Kinder-meglepetés, csokidíszekkel felturbózott, színes ceruzás, kifestős: Mikulás-csomagokat hasonlítottunk össze szegedi üzletekben.

Munkatársunktól

Az ünnepek közeledtével az áruházak pénztárgépeinek futószalagján egymást követik a karácsonyfadíszek, girlandok, csomagolópapírok és Mikulás-zacskók. A Cosmo cég Lidlben kapható Mikulás-csomagjába az egyetlen, 40 grammos Mikulás mellé mindössze három csoki karácsonyfadíszt rejtettek. Tagadhatatlanul a legolcsóbb mind közül, és már érezzük benne a szenteste hangulatát, de bátran kijelenthetjük: átadáskor nem önfeledt gyermeki mosoly lesz a jutalmunk.

Az elmúlt évekkel ellentétben sokkal kevesebb előre gyártott egységcsomagot kínálnak a boltok. A miértre az egyik Coop üzletben találtuk meg a választ, ahol 700 forintért árulnak egy első látásra egészen tömzsi Mikulás-csomagot a Bocitól. A szatyorba egy 60 grammos Télapó, egy 50 grammos táblás csoki, egy nápolyi szelet és három szem szaloncukor került. Ha azonban külön vásároljuk meg a felsorolt tartalmat, mindez már csak 495 forintunkba kerül.

Az elmúlt évekkel ellentétben sokkal kevesebb előre gyártott egységcsomagot kínálnak a boltok. Fotó: Frank Yvette

Az elmúlt évekkel ellentétben sokkal kevesebb előre gyártott
egységcsomagot kínálnak a boltok. Fotó: Frank Yvette

A Kinder Maxi Mix csomagjába a Penny Marketben futottunk bele. A gyár csokoládéja sok gyermek kedvence, ráadásul évek óta Mikulásokat is készít az ünnepekre. Ezért is érthetetlen, hogy a csomagba egy sem került belőle. A gyerekek helyette tojásokkal vigasztalódhatnak – húsvétkor valószínűleg csokitélapót találnak majd a cipőikben.


A legnagyobb kínálatot – összesen nyolc különböző márkájút számoltunk össze – a Tescóban találtuk. Az egyikbe a csoki mellé bögrét, a másikba plüss jávorszarvast, a harmadikba kifestőt és színes ceruzákat csempészett a gyártó. Csokimikulásból szerencsére itt nincs hiány. Még a legolcsóbb zacskóba is kettő – egy kisebb és egy nagyobb – jutott belőle.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!