Szeged és környéke

2017.12.04. 08:09

Millió könnycseppet hullattak egymásért

Szilágyi Áron és felesége, Szántó Betti nemcsak a páston vívtak együtt, hanem az életben is megküzdöttek egymásért. Még nem voltak 20 évesek, amikor egymásba szerettek, de épp ami összehozta a fiatalokat, az szét is választotta őket.

Híres Gabriella

Meghökkentő: sem Szilágyi Áron kétszeres olimpiai bajnok kardvívó, sem felesége, Betti nem hitte volna, hogy szerelmük kiállja az idő próbáját, és egyszer majd összeházasodnak. Márpedig így történt, a pár augusztusban tartotta az esküvőjét.


Zalacsányon, a Batthyányi-kastélyban esküdtek egymásnak örök hűséget, kétnapos esküvőt tartottak: szombatra 40, vasárnapra már 180 embert hívtak meg. Azt azonban kevesen tudják, hány könnycseppet hullattak, míg végre egymáséi lehettek – hajdan keményebben harcoltak egymással a magánéletben, mint a páston.

Közbejött az olimpia

– Áron volt az első szerelmem – árulta el Betti. – 17-18 éves lehettem, amikor még a vívás kapcsán először összejöttünk, és tiniszerelem alakult ki köztünk. Ő viszont akkor készült az első (pekingi) olimpiájára, ezért három hónap után sajnos ráébredt, hogy neki most nem fér bele egy kapcsolat, és külön kellett válnunk. Természetesen én akkor nagyon nagy csalódásként éltem ezt meg – árulta el titkukat Betti.

 

Szilágyi Áron és Szántó Betti megküzdött a közös boldogságáért. FOTÓ: Bors

Szilágyi Áron és Szántó Betti megküzdött a közös boldogságáért. FOTÓ: Bors

Két év esküvőszervezés

– Ugyan az olimpia után már keresett, de akkorra volt egy új kapcsolatom. Áron ekkor teljesen eltűnt, csak a londoni olimpia előtt, négy évvel a szakításunk után kaptam tőle egy születésnapi üzenetet. Utána váltottunk pár szót, amiből az kerekedett ki, hogy megbeszéltünk egy találkozót.

 

Akkor öt órán át beszélgettünk, míg végül már ránk zárták a helyet. Sosem hittem abban, hogy valamit újra lehet kezdeni. Az a típus vagyok, aki nehezen tesz pontot valaminek a végére, de ha ezt elhatározom, akkor onnantól kezdve nem nézek vissza.

Az újbóli találkozónkon valami megmozdult már bennem, de igazság szerint féltem attól, hogy megint jön az olimpia... Ismét távolabb kerültünk egymástól. Miután megtudtam, hogy győzött, azt gondoltam, most aztán igazán elsodorja majd őt az ár, de már aznap este írt nekem.


Később rájöttem, hogy igenis akad olyan helyzet, amikor érdemes bizalmat szavazni egy újabb esélynek – mondja Betti. Ezután kezdtek rendbe jönni a dolgaik. Két éve összeköltöztek, tavaly pedig megtörtént a lánykérés. Már csak az álomesküvő megszervezése volt hátra – mert Betti és Áron biztos volt benne, hogy ennyi küzdelem után másról szó sem lehet. Ezért is szántak rá sok időt. Két évig szervezték a ceremóniát.

 

Szilágyi Áron a páston.

Szilágyi Áron a páston.

Hivatalos a kötelék

Az időpontválasztás is feladta a leckét. – Én mindig júniusi esküvőt szerettem volna, de tudtam, hogy Áronra akkor két hét edzőtáborozás vár, utána pedig az Európa-bajnokság. Tehát az az időpont nem volt jó, mert az oltártól ő nászútként egyenesen az Eb-re ment volna a fiúkkal – neveti el magát Betti. Azt mondja, mindkettőjük számára fontos volt a hivatalos kötelék.

 

Betti is vívó volt korábban, így ismeri, milyen fizikai és mentális felkészülést igényel ez a sport, pontosan tudja, mikor mire van szükségem– nyilatkozta lapunknak korábban Szilágyi Áron.

– Mindez annak a jele, hogy nem addig vagyunk együtt, amíg feltétlenül jó, hanem azt jelenti, hogy átgondoltuk a döntésünket, és úgy érezzük,  egy életen át együtt szeretnénk lenni. Ezt szerintem fontos kimondani. A szüleim például elváltak, de azóta már mindketten újraházasodtak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!