Szeged és környéke

2013.06.23. 12:56

Millió rózsaszál Szőregen

Szeged-Szőreg - 55 felvonuló díszítette fel rózsával konflisát vagy járművét szombaton délután a XV. Szőregi Rózsaünnepen. Az ünnepi menetet eső zavarta meg, de tudták teljesíteni a tervezett utat. Hihetetlen rózsadekorációkat láttunk: a virágból többek között Micimackó és Malacka is életre kelt.

K. G. G.

„A pénzemet én máma mind elmulatom" – énekelte Keleti András a Budapest Bár koncertjén szombat délután a XV. Szőregi Rózsaünnepen a tikkasztó melegben a sportpályán. A lacikonyhában a fél literes csapolt Borsodit 450-ért mérték, fél liter ásványvíz 300, egy szál sült kolbász 1200 forintba került – valóban könnyű volt elmulatni a busza tartalmát.


A Magyar és a Szerb utca lakói nyugágyakkal és nyugszékekkel telepedtek ki házuk elé, sok helybeli kezében borral, sörrel vagy limonádéval követte végig a menetet. A felvonulással egyidőben leszakadt az ég Szőregen, ám a nagy többség örült az enyhítő nyári zápornak. Rózsavölgyi József önkormányzati képviselő a menet gyorsítása végett a majorette csoportot azért kivette az ekéről, ami a tervezett utat teljesítette. – Kapcsolatban voltunk a meteorológiai szolgálattal, és 15 percenként hívtam a sportpályát, hogy mi a helyzet, hiszen a biztonság volt a legfontosabb. Az eső miatt itt 2 órás szünetet kellett tartani, de a tűzijáték rendben lezajlott. Ennyi embert én még nem láttam Szőregen: a művelődési házban csak lépésben lehetett haladni, és nagy siker volt a szerb templomban az ikon kiállítás, valamint a Szent Katalin templomban a menyasszonyi ruha és rózsacsokor bemutató. Megkaptuk rendesen az égi áldást, de azt hiszem mindenki jól szórakozott – mondta a városrész képviselője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!