Szeged és környéke

2016.07.30. 11:31

Mindenki nyert az első Napfény Kupán

Napfény Kupa néven fogyatékkal élő és halmozottan sérült fiataloknak szerveztek sportnapot a Szegedi Tudományegyetem Hattyas sori tornatermében. A csapatkapitányok ismert sportolók voltak.

A. T. J.

Csapatépítő játékkal kezdődött a verseny a Szegedi Tudományegyetem Hattyas sori tornatermében péntek délelőtt. A csapatoknak egymás vállát megfogva kellett kígyózniuk a zsámolyok között.


Napfény Kupa néven szerveztek sportnapot pénteken fogyatékkal élő fiataloknak. Három csapat – a  Szegedi Kistérség Többcélú Társulása Egyesített Szociális Intézmény Fogyatékosok Nappali Intézménye, a Szegedi Waltner Károly Otthon és a Makray Fogyatékkal Élő Gyermekek Nappali Intézménye – mérte össze ügyességét.

– A Makray intézményében sokat játszunk sorversenyeket. Egy ilyen alkalommal jött az ötlet, hogy jó lenne a játékot több fiatallal közösen kipróbálni, így kerestünk meg másik két csapatot – mondta az egyik szervező, [namelink name="Major Szilvia"] gyógypedagógiai asszisztens.


A csapatkapitányok ismert sportolók voltak: [namelink name="Szepesi Ivett"], Bajnokok Ligája-győztes kézilabdázó, [namelink name="Vadkerti Attila"], a MOL-Pick Szeged egykori csapatkapitánya és [namelink name="Lajkó Krisztián"], a Fit World Fitneszterem edzője.


– Amikor a szervezők elmondták, miről szól a rendezvény, és megkértek, hogy csapatkapitányként vegyek részt, természetesen azonnal elvállaltam – mondta Vadkerti. Lajkó Krisztián azt mondta, a fiatalok hetek óta készültek erre a napra.


A sorversenyeken többek között tollaslabdát kellett egyensúlyozniuk egy teniszütőn, vagy hatalmas gumilabdát terelgetniük a zsámolyok körül. Szurkolásban és csatakiáltásban a Waltner otthon csapata bizonyult a legjobbnak.


A sportnap végén minden résztvevő érmet, oklevelet és ajándékcsomagot vehetett át. – Ezen a napon mindenki nyert. Szeretnénk, ha a most első alkalommal megrendezett kupának lenne folytatása a jövőben – tette hozzá Szilvia.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!