Szeged és környéke

2014.06.21. 21:29

Mindenkinek jutott virág a Szőregi Rózsaünnepen

53 felvonuló 17 percig szórakoztatta a szőregi Magyar utcán összegyűlt több mint ezer látogatót szombaton a Szőregi Rózsaünnep felvonulásán. A magyar korona, jogar és címer mellett megfért Elvis is, egy férfi pedig a cigány vajdát is látni vélte a díszített hintón.

Munkatársunktól

– Én is benne szeretnék lenni a felvonulásban – nyaggatta anyukáját egy kislány a rózsaünnepi felvonulás előtt. Szülei visszatartották, hiszen csak nézőként érkeztek a sokakat vonzó szőregi programra. – Még nem láttunk ilyet, most jöttünk el először – mondta a 8 és fél éves Mucsi Dzsenifer, aki szüleivel és nagymamájával nézte végig a felvonulást.

Ezrek kísérték figyelemmel a háromnapos szőregi rózsafesztivál szombati attrakcióját: 53, rózsával díszített jármű vonult végig a városrész főutcáján. A Magyar utcáról indult menet az elmúlt évekhez hasonlóan virágszirom-szórással, és rózsaosztogatással készült, mindenkinek jutott a virágból.

Rózsaünnep Szőregen - 2014 Fotó: Segesvári Csaba (képgaléria)


– Az ott biztosan a cigány vajda – mondta egy idősebb férfi, aki feleségének gyűjtötte a rózsákat. Az elvonuló hintókon ha a vajda nem is, országgyűlési, önkormányzati képviselők viszont helyet kaptak. A hagyományos fogatok mellett kerékpárokat, old- és youngtimereket is rózsába csomagoltak a szőregiek. Magyarország címere, a korona és a jogar mellett feltűnt a virágos Elvis, egy egykori katonai teherautó és egy traktor is.

– De gyönyörű – hüledezett egy idősebb nő, amikor rózsaszirommal beterítették a felvonulók. A menet 17 percig tartott, nem csak a tülekedők, hanem az út szélén várakozók is rózsához jutottak.

Rózsaünnep Szőregen - 2014 Fotó: Segesvári Csaba (képgaléria)


– Millió-millió rózsaszál, ennyivel készültek a résztvevők – mondta [namelink name="Széll Imre"], a Szőregi Virág-Dísznövény ÁFÉSZ elnöke. Elárulta, rózsából készült a magyar címer, a korona és a jogar is. Utóbbi 6 méter hosszú és olyan nehéz, hogy hatan is csak nehezen tudták felrakni a teherautó platójára. – Rózsatündéreket és hercegeket is választottunk – mondta Széll Imre. Úgy vélte, nem csak a felvonulás, a termőföld látogatás is sokakat vonzott.

A Szőregi Rózsaünnep szombat este [namelink name="ByeAlex"], [namelink name="Kállay Saunders András"] koncertekkel folytatódik, majd este 9-től indul a Fásy Mulató L.L. Juniorral, Dolly Rolllal és Poór Péterrel. A tűzijáték után fellép még [namelink name="Lakatos Krisztián"], Vivien, [namelink name="Fásy Zsüliett"] és [namelink name="Fásy Ádám"] is. Éjféltől pedig a Villa Negra húzza a talpalávalót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!