Szeged és környéke

2007.12.16. 20:09

Minőség és adott szó

A lapunk kezdeményezésére alapított, a gazdaságban elért sikereket elismerő Délmagyarország Presztízs Díjat hat kategóriában osztottuk ki idén Csongrád megye vállalkozásai és üzletemberei között. A díjazottakat hétről hétre A pénz beszél mellékletünkben mutatjuk be olvasóinknak.

Ezúttal Filep László, a Filep Vízszigetelő Kft. tulajdonosa számol be arról, milyen munka áll a társaság azon eredményei mögött, amelyeknek köszönhetően idén Az év kisvállalkozása kategóriában Presztízs Díjat nyertek.

Filep László az elismeréssel Fotó: Karnok Csaba


Egész életében keményen megdolgozott a sikerekért Filep László, a 20 évvel ezelőtt alapított Filep Vízszigetelő Kft. tulajdonosa. A hetvenedik életévéhez közelítő vállalkozó ezt megelőzően a Délép szavatossági főüzemvezetőjeként dolgozott. A 80-as évek második felében még nagy bátorság kellett a cég beindításához, utólag azonban látszik: meghozta eredményét a sok erőfeszítés, és a biztos háttért nyújtó feleség, Emőke munkája. A Filep Vízszigetelő Kft. mára nemcsak a térség meghatározó vízszigetelő szakipari vállalkozásává vált, hanem az egész országban foglalkozik tetők, autópályahidak, vasúti alagutak szigetelésével.

Szeretne visszavonulni

Filep László lassan visszavonulót fúj, nem szeretne addig dolgozni, amíg egyszer le nem esik a tetőről – mondta. A vállalkozásba egyik, mérnök-informatikus fiát fokozatosan vonja be. Másik fia Szegeden ügyvéd, míg Németországban diplomázott és most családjával ott élő lánya germanisztikával, szociológiával foglalkozik. Két, külföldön cseperedő unokáját ezekben a napokban várja haza karácsonyra.  

„A kft. létrejöttét 1986-ban az indokolta – magyarázta a tulajdonos –, hogy a panelépületek lapostető-szigetelésével sok gond volt, a beázásokat pedig úgy kellett megszüntetni, hogy az új tető évtizedekig szolgálja a lakókat." Kezdetben csak javították a tetőket, később újakat is építettek, miközben a tetőszigetelés technológiája rohamléptekben fejlődött. A cégnek pedig annyi megrendelése lett, hogy 1991-ben új telephelyet építettek maguknak. A társaság – noha mindössze öt főállású alkalmazottat foglalkoztat – mára rendelkezik mindazon személyi, műszaki és technikai feltételekkel, amelyekkel a kivitelezési munkákat a legjobb minőségben tudják elvégezni.

Amikor azt kérdeztem Filep Lászlótól, vajon hogy fejlődhet töretlenül húsz éven át egy építőipari cég, ha óriási a konkurencia, ha árban egymás alá ígérnek a vállalkozások, három szóval válaszolt: minőség, pontosság, adott szó. Elmesélte: nemcsak arra van példa, hogy az ötvenlakásos panelházak a legolcsóbb árajánlatot választják a kínálatból, hanem az ellenkezőjére is: egyes lakóközösségek a megoldások műszaki tartalmát versenyeztetik, ezért Filepéket választják. A drágább megoldás garantálja, hogy a ház több évtizedig ne ázzon be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!