Szeged és környéke

2007.11.19. 22:34

Mit rejt a Miki-csomag?

Szeged - Mikulás-csomag-nézőben voltunk a szegedi élelmiszer-áruházakban: mennyibe kerülnek és mit rejtenek a celofánzacskók? A legolcsóbbakat kerestük, amikről kiderült, még ezek is nagyon drágák.

Kiss Gábor Gergely

Még a szegedi élelmiszerboltok legolcsóbb Mikulás-csomagjában is van csokoládéból vagy tejbevonó masszából készült Télapó – állapítottuk meg körutunkon.

Négy-hat édesség lapul a legolcsóbb zacskókban Fotó: Miskolczi Róbert
A termetre legnagyobb Télapó a CBA zsákjából bújt elő. Az ötvengrammos tejbevonóból készült Mikuláson kívül egy szintén bevonóból előállított táblás csokit, egy rumos-kakaós szeletet és három szem szaloncukrot rejtett a csomag. Pontosabban nem is rejtett, mivel a zacskó – ahogy a Coop és a Spar legolcsóbb előre gyártott csomagjai is – átlátszó: a gyermeki izgalom bizonyosan nem tarthat majd sokáig, viszont legalább nem vesz az ember zsákbamacskát.

Csináld magad!

Az előre gyártott csomagokban lévő Mikulások 40-50 grammosak. Egy hasonló nagyságú és összetételű szóló Télapó nyolcvan forintba kerül. A Mikulás-zacskóban található 20-30 grammos tejszeletek ára negyven forint. Mivel a pár szem szaloncukor csak eszmei értéket képvisel, számításaink szerint egy saját magunk által összeállított csomagot 150-200 forintért lehetne előállítani. Az árba már a legtöbb helyen tizenöt forintért árusított Mikulás-zacskót is beleszámítottuk.

A legkevesebb édességet a Spar csomagjában találtuk – a legdrágábban. Mikulásuk is visszamaradt a növésben, bár a címke szerint igazi csokoládéból készült. Ezenkívül egy-egy ostyának, gabonaszeletnek, és aprósüteménynek örülhet a megajándékozott. A legpirosabb csomag a Coopé: nemcsak a fodros szemöldökű télapó, hanem a csomag többi tagja is pirosba öltözött. Ez az összeállítás a legolcsóbb, de az öt édesség közül három szaloncukor.

Persze nemcsak a kispénzű emberekre gondoltak a gyártók. Több helyen is láttunk Tibi-ruhában feszítő, plüsszarvassal felturbózott csomagot: a Coopban 1059, a Sparban 1199 forintért árulják darabját. Ezt egyébként az édességet kevésbé kedvelő gyerekeknek ajánljuk: három pici gömbcsoki, egy Mikulás és egy tejszelet jár a patás mellé.

A legszebb csomagolásra a CBA-ban bukkantunk. A jól megtömött zacskó masniját egy szaloncukor is díszíti. Az 1059 forintért kínált meglepetésből a régi idők Mikulásait felidéző földimogyoró sem hiányzott.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!