Szeged és környéke

2010.07.25. 20:07

Modern játszótér Dócon

Dóc - Majd 20 millió forintból újította fel a helyi önkormányzat Dóc egyetlen játszóterét. A gyerekeket ezentúl az uniós szabványoknak megfelelő hinták és mászókák várják.

Bobkó Anna

– A gyermekek iránt érzett tiszteletünk, szeretetünk jeleként kerestük azt a lehetőséget, hogy olyan játszótér kialakítására kerüljön sor, amely örömet szerezhet a községünkben élő gyerekeknek – mondta Tóth Margit, Dóc polgármestere a település felújított játszóterén, amelyet múlt héten csütörtökön avattak fel.

A gyerekek önfeledten vették birtokukba az új, uniós szabványoknak is megfelelő játszóteret. Fotó: DM/DV

A gyerekek önfeledten vették birtokukba az új, uniós
szabványoknak is megfelelő játszóteret. Fotó: DM/DV

Az önkormányzat régi tartozását egyenlítette ki a felújítással, hiszen ezentúl az elavult, szabványoknak nem megfelelő játszótéri elemek helyett az uniós előírásoknak megfelelő, biztonságos mászókákon, hintákon játszhatnak a gyerekek. A felújítás közel 20 millió forintba került, a fejlesztés az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program keretében nyújtott támogatásból valósult meg. Többek között kétüléses lengőhinta, négyüléses mérleghinta, kéttornyú vár, rugós állatfigura, homokozó és háromszög mászóka került a térre, amely idén a helyi iskola és óvoda sportnapjához kapcsolódó programoknak is helyszínéül szolgál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!