Szeged és környéke

2019.04.17. 18:14

Módosul az autóbuszok menetrendje Szegeden

Több mint egy hónapon át, április 23. és május 29. között csatornázási munkálatokat végez majd a HÉB Kft. az Irinyi János utcában, ezért módosul a 73-as, a 73Y-os, a 90F-es és a 92E-s buszok útvonala.

Munkatársunktól

A 73-as buszok Tápé irányába a Római krt.–Szilléri sgt.–Csillag tér–Lugas utca–Gábor Áron utca–Csap utca–Petőfitelep, Fő tér–Szántó Kovács János utca–Csap utca–Budai Nagy Antal utca útvonalon közlekednek, és nem állnak majd meg a Hajós utca, Tabán utca, Etelka sor, Városi Stadion, Duna utca megállókban. Helyette a Fecske utca, Csillag tér (Lugas utca), Gábor Áron utca, Petőfitelep, Fő tér, valamint a Csap utca 4. szám alatt kihelyezett Irinyi János utca megállót használják majd.


A Mars tér irányába ugyanaz az útvonal, csak visszafelé értendő, illetve először a Szántó Kovács János utcát és a Petőfitelep, Fő teret. Ez esetben nem áll meg a busz a Duna utca, Városi Stadion, Etelka sor, Tabán utca megállóhelyeken, helyette a Budai Nagy Antal utca 109. szám elé kihelyezett Zágráb utca, valamint a Petőfitelep, Fő tér, a Gábor Áron utca, a Csillag tér (Lugas utca) és a Fecske utca megállókat használják.


A 73Y jelzésű járművek Tápé irányába a Róma krt.–Szilléri sgt.–Csillag tér–Lugas utca–Gábor Áron utca–Csap utca–Petőfitelep, Fő tér–Szántó Kovács János utca terelőútvonalon járnak majd. Nem érintik a Hajós utca, Tabán utca, Etelka sor, Városi Stadion, Duna utca megállókat, helyette a Fecske utca, Csillag tér (Lugas utca), Gábor Áron utca megállókat használják majd.


A Mars tér irányába az útvonal ugyanaz, csak visszafelé, és a Petőfitelep, Fő tér–Szántó Kovács János utca itt is megcserélődik. Ideiglenes megálló lesz a Petőfitelep, Fő tér, a Gábor Áron utca, a Csillag tér (Lugas utca) és a Fecske utca. A busz nem áll meg a Duna utca, Városi Stadion, Etelka sor, Tabán utca megállóhelyeken.


A 90F jelzésű autóbuszok terelőútvonala a Vadaspark irányába a következő: Petőfitelep, Fő tér–Szántó Kovács János utca–Csap utca–Gábor Áron utca–Lugas utca–Csillag tér–Budapesti krt. Ideiglenes megállók: Gábor Áron utca, Csillag tér (Lugas utca). Nem érintik: Duna utca, Városi Stadion, Etelka sor, Erdő utca és Csaba utca megállókat. Petőfitelep irányába a módosított útvonal ugyanaz, de a Szántó Kovács János utcába nem közlekednek.


Ez esetben a járatok nem érintik a Csaba utca, Erdő utca, Etelka sor, Városi Stadion, Duna utca megállókat, helyette a Csillag tér (Lugas utca) és a Gábor Áron utca ideiglenes megállókat alkalmazzák.


A 92E-s buszok a Budapesti krt.–Csillag tér–Lugas utca–Gábor Áron utca–Csap utca–Petőfitelep, Fő tér vonalon járnak a munkálatok idején, nem állnak meg a Csaba utca, Erdő utca, Etelka sor, Városi Stadion, Duna utca megállóknál, helyette a Csillag tér (Lugas utca) és a Gábor Áron utca ideiglenes megállóhelyeket használják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!