Szeged és környéke

2019.05.23. 14:11

MOL helyi értékek Szegeden és Csongrádon

Megyénkben a szegedi Vadaspark Lakópark Egyesület Kiserdei tanösvény és liget elnevezésű pályázata és a Környezet- és Természetvédők Csongrád Városi Egyesületének Csongrád környezeti és természeti állapotának vizsgálata című pályázata győzött a MOL Helyi Érték programjában.

Kovács András

A szegediek célja, hogy a lakópark melletti kiserdő és liget tiszta, rendezett, családi programokra, sétákra, piknikezésre, sportolásra alkalmas legyen. A csongrádiak a helyi középiskola diákjainak bevonásával szeretnék feltárni lakóhelyük környezeti és természeti állapotát, egyebek között a kutak, a Tisza és holtágai, valamint a bányatavak vízminőségét is vizsgálják.


297 pályázat érkezett be, ebből 109 vett részt azon a közönségszavazáson, melyet áprilisban tartottak a töltőállomásokon. A nyertes 40 civil szervezet egyenként félmillió forintos, vissza nem térítendő támogatásban kapnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!