Molekuláris bionika képzés indul Szegeden

A Szegedi Tudományegyetem 2008 szeptemberétől molekuláris bionika alapképzési szakot indít a természettudományi karon – jelentette be Szabó Gábor, az SZTE rektora tegnap budapesti sajtótájékoztatóján.

A Szegedi Tudományegyetem 2008 szeptemberétől molekuláris bionika alapképzési szakot indít a természettudományi karon – jelentette be Szabó Gábor, az SZTE rektora tegnap budapesti sajtótájékoztatóján, ahol az országban újdonságnak számító képzést mutatták be az érintett egyetemek vezetői.

A molekuláris bionika új tudományterület, az információ- és biotechnológia ötvözéséből született, egy új iparág megjelenéséhez képez szakembereket. A szak négy szakterületet fog össze: a molekuláris biológiától a genetikáig. A hét féléves tanulmányi időszak végére az alapszakon tanuló 20-30 hallgató molekuláris bionikus szakképzettséget szerez, képessé válva ismeretei alkalmazására a gyógyszeriparban, orvosi biotechnológiai iparban, nanotechnológiában vagy a bioprotézis iparban.

Közös gyermeknapi ünnepséget szerveznek a hazai bábszínházak
A szegedi Kövér Béla Bábszínház munkatársai egy felettébb falánk mesehős történetével készülnek az év legmesésebb napjára.
Jakab Péter miatt kilépett két tag, ezzel megszűnt a zalaegerszegi Jobbik
A csoport létszáma a párt szabályzatában meghatározott minimum alá csökkent.
Kegyetlenül szembesítették a valósággal Gyurcsányt a fiatalok (fotó)
Nemrég posztolt fotójára reagált a Fidelitas.
Lerombolt két 46 ezer éves ausztrál őslakos kőszállást egy bányavállalat
Robbantásokat hajtottak végre egy vasércbánya bővítésekor.
Újabb százezer maszkot kapott Magyarország
Tajvan egészségügyi felszerelésekkel támogatja a frontvonalon lévő magyar egészségügyi dolgozókat.
Megverte az Újpestet a Kisvárda
Egy gól döntött a mérkőzésen.