Szeged és környéke

2007.07.04. 16:19

Molekuláris bionika képzés indul Szegeden

A Szegedi Tudományegyetem 2008 szeptemberétől molekuláris bionika alapképzési szakot indít a természettudományi karon – jelentette be Szabó Gábor, az SZTE rektora tegnap budapesti sajtótájékoztatóján.

A Szegedi Tudományegyetem 2008 szeptemberétől molekuláris bionika alapképzési szakot indít a természettudományi karon – jelentette be [namelink name="Szabó Gábor"], az SZTE rektora tegnap budapesti sajtótájékoztatóján, ahol az országban újdonságnak számító képzést mutatták be az érintett egyetemek vezetői.

A molekuláris bionika új tudományterület, az információ- és biotechnológia ötvözéséből született, egy új iparág megjelenéséhez képez szakembereket. A szak négy szakterületet fog össze: a molekuláris biológiától a genetikáig. A hét féléves tanulmányi időszak végére az alapszakon tanuló 20-30 hallgató molekuláris bionikus szakképzettséget szerez, képessé válva ismeretei alkalmazására a gyógyszeriparban, orvosi biotechnológiai iparban, nanotechnológiában vagy a bioprotézis iparban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!