Szeged és környéke

2015.01.27. 09:24

Mórahalmi férfit ölt meg a lavina Ausztriában

Mórahalom, Ausztria - Karácsony óta dolgozott Ausztriában a mórahalmi E. Attila, akit hétfőn elsodort egy lavina. A 32 éves férfi két hete még előléptetésének örült, konyhafőnök lett egy síterepen lévő szállodában.

Segesvári Csaba

- Na szóval, holnap konyhafőnök leszek, de tuti kiíratom séf ajánlataként, hogy a biztonság kedvéért mindenki hozzon magának enni otthonról! – írta január közepén közösségi oldalán az a 32 éves mórahalmi fiatalember, akit hétfőn még eltűntként kerestek az osztrák hatóságok.

Az egyik szegedi fotós csoportban is közzétették, hogy E. Attilát 2 napja keresi az osztrák rendőrség Karintiában, azóta nem adott magáról életjelet. Többen azt sejtették, hogy a fiatalember hazajött Mórahalomra, de arra is gondoltak, hogy valahol fent ragadt van a hegyekben.

Hétfő este kiderült, lavina áldozata lett az eltűnt magyar túrázó. A 32 éves magyar férfi karácsony óta lakott és dolgozott szezonmunkásként Bad Kleinkirchheim síterepén. A szállásadója megbízható fiatalembernek ismerte meg, ezért tegnap, amikor nem tért vissza a túrájából, azonnal jelentette a rendőrségen. Tegnap már egy mentőcsapat kereste a település környékén, egy hatalmas területen. Akkor még semmilyen információjuk nem volt arról, hogy pontosan merre keressék és a mobiltelefonját sem sikerült bemérni. A keresést ma hajnal egykor függesztették fel.

Karácsony óta dolgozott Ausztriában a mórahalmi E. Attila, akit hétfőn elsodort egy lavina.

Karácsony óta dolgozott Ausztriában a mórahalmi E. Attila, akit hétfőn elsodort egy lavina.
Hétfő reggel folytatták a kutatást és a Moschelitzen közelében egy lavinaomlást fedeztek fel. Itt találták meg az áldozatot. A helyi rendőrség vezetője szerint a fiatalember délután 1 órakor indult el túrázni és kettő óra környékén telefonon felhívta az édesanyját. Ez volt az utolsó nyom, amin a kutatócsapat el tudott indulni. Feltételezésük szerint a baleset valamikor délután 3 és 4 óra között történhetett, így a holttestet egy napig hó borította.

A rendőrség szerint az áldozat helyismerettel nem rendelkezett, de gyakorlott sportember volt. Keresését egy 150 fős hegyimentőkből, tűzoltókból, rendőrökből és rendőrkutyákból álló csapat végezte. A mentőcsapat bízott benne, hogy élve találják meg a magyar túrázót, ezért egy orvos is tagja volt a csapatnak - írta az ORF.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!