Szeged és környéke

2011.04.26. 20:34

Mórahalmi túrák a természetben

Mórahalom - A világ mocsárikardvirág-állományának fele az ásotthalmi Csodaréten található. Ugyanitt olyan gyógynövényfajok virágzanak, mint a gyulladásokra használatos cickafark vagy a gyomorbántalmakat enyhítő vízi menta – a természet eme csodái is várják azokat, akik részt vesznek a mórahalmi Zöld Közösségi Ház és Erdei Iskola túráin.

Munkatársunktól

Az intézmény idén negyedszer megjelentetett túranaptárának rendezvényei egyéni turistáknak, családoknak, kisebb csoportoknak, bölcsődéseknek, nyugdíjasoknak, biológushallgatóknak egyaránt lehetőséget kínálnak arra, hogy megismerjék a tömeges turizmus elől elzárt helyszíneket és egyedi természeti értékeket.

Ameddig a szem ellát és tovább: távcsővel figyelik a határt a túrázók.

Ameddig a szem ellát és tovább: távcsővel figyelik a határt a túrázók.
Fotó: DM/DV

A túrázók zömmel Bordányból, Zákányszékről, Röszkéről, Ásotthalomról és Mórahalomról jönnek, de budapesti, pécsi, bácsalmási vagy szolnoki résztvevő is akad – tájékoztatott [namelink name="Szűcs Anikó"], az erdei iskola vezetője.

Legtöbbször elengedhetetlen kellék a gumicsizma, túrabakancs, a távcső és az uzsonna. A 4–12 kilométeres túrák nagyjából 4 óra alatt teljesíthetők. Júliusban rendhagyó élményt kínálnak a szervezők: a résztvevők a kelebiai Bácsboristán töltik az éjszakát, a szabad ég alatt, hálózsákban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!