Szeged és környéke

2017.06.26. 11:11

Mórahalomnál fogtak el győri embercsempészeket

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség indítványára a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte azt a négy győri férfit, akik nyolc pakisztáni illegális bevándorlót akartak Ausztriába csempészni.

A megalapozott gyanú szerint a négy férfi két személygépkocsival érkezett 2017. június 20. napján az éjjeli órákban Mórahalom külterületére, s a két gépkocsiba mindösszesen nyolc pakisztáni illegális bevándorlót vettek fel. A migránsokat embercsempészek juttatták át a szerb-magyar határon ismeretlen módon és időben, akik egyébként az országban történő jogszerű tartózkodásukat sem tudták igazolni. A gyanúsítottak célja az volt, hogy fejenként 40.000 forint ellenében a nyolc személyt Ausztriába szállítsák.

Az ügyészség a gyanúsítottak előzetes letartóztatására a szökés, elrejtőzés veszélye, a bűnismétlés veszélye és az eljárás meghiúsításának veszélye miatt tett indítványt. A bíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően mind a négy férfi előzetes letartóztatását egy hónapi időtartamra elrendelte a vagyoni haszonszerzés végett, az államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult eljárásban. A gyanúsítottak közül hárman többszörösen büntetett előéletűek, cselekményeiket részben végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetések, ketten pedig az ellenük kibocsátott körözés hatálya alatt követték el.

A bíróság határozatával szemben ketten fellebbezést jelentettek be, míg két gyanúsított vonatkozásában a kényszerintézkedést elrendelő határozat jogerőre emelkedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!