Szeged és környéke

2013.11.28. 20:49

Mozgásban a közlekedésiágazat

Szeged - Elkezdődött a 2 napos, XV. Nemzetközi Közlekedési Konferencia tegnap délután Szegeden, az egyik szervező, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (CSMKIK) székházában. A tanácskozás ma ér véget.

Munkatársunktól

Magyarország egyik legismertebb szakkonferenciájának nevezte tegnapi megnyitójában a hagyományos, eddig minden év novemberében megrendezett tanácskozást [namelink name="Szeri István"], a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Közlekedési és Logisztikai Kollégiumának elnöke. Köszöntötte a szakma képviselőit [namelink name="Kőkuti Attila"], a CSMKIK alelnöke, [namelink name="Kalmár Ferenc "]országgyűlési képviselő, a szegedi önkormányzat városüzemeltetési tanácsnoka, valamint [namelink name="Nagy Sándor"], a szegedi városüzemeltetési bizottság alelnöke is.

Az előadások idén az átalakuló közüzemi és közszolgáltatási tevékenységekről szólnak, a közhasznú közlekedést mint közszolgáltatást járják körbe. A díszvendégek a friss uniós tagsággal rendelkező Horvátország közlekedési szakemberei. A nyitóelőadást [namelink name="Csepreghy Nándor"], a Miniszterelnökség helyettes államtitkára tartotta a 2014–
2020-as uniós forrásokat bemutató tájékoztatójával. Kiemelte: míg jelenleg az uniós pénzek negyede jut gazdaságfejlesztésre, addig ezt az arányt a következő költségvetési ciklusban 60 százalék fölé emeli a kormányzat. Nem mindegy, melyek a prioritások, hiszen jelenleg az összes magyarországi fejlesztés 97 százalékát uniós források biztosítják. Csepreghy szerint változást hoz a rendszerben az is, hogy 2013. augusztus 1-jétől a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség feletti irányítási jogköröket a Miniszterelnökség látja el, az irányító hatóságok az érintett szaktárcákhoz kerülnek, a megyei önkormányzatoknak pedig fontos feladataik lesznek a fejlesztések meghatározásában, miközben egyszerűsödnek az eljárások. [namelink name="Magyar Anna"] országgyűlési képviselő, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke a megye területfejlesztési stratégiájáról, [namelink name="Simon Zoltán"], az MNV Zrt. igazgatója a Volán-társaságok átalakulásáról tartott előadást csütörtökön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!