Szeged és környéke

2019.09.10. 19:57

Műfüves sportpályát kapott a Sándorfalvi óvoda - Fotók

Kedden délután vehették birtokba az óvodások az új sportpályát, mely a Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány, a HunGast cégcsoport és Sándorfalva önkormányzatának összefogása révén valósult meg.

Kozma Rita

Az anyagi fedezet 70%-a a társasági adóból, 30%-a pedig az önkormányzat által felajánlott önrészből állt volna össze, de végül a HunGast átvállalta a maradék önrészt is. Az alapítvány elnöke, Molnár Andrea elmondta, hogy a megyében ez a 15-ik, országos szinten pedig a 375-ik átadott ilyen pálya. A sándorfalvi Pipacs Óvoda sporteszközöket is kapott a pálya mellé, az óvodapedagógusoknak pedig képzést tartottak a rendeltetésszerű használatról.

 

A sportpályát 3-7 éves korúak használhatják. Fotó: Török János - GALÉRIA


Az ünnepélyes átadón jelen volt Gajdosné Pataki Zsuzsanna polgármester és a HunGast cégcsoport tulajdonosa, György Tamás. Az óvodások alkalmi műsorral és sportbemutatóval köszönték meg a pálya átadását. A gyerekeknek egy focipályát ábrázoló tortával is kedveskedtek az ünnepség végén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!