Szeged és környéke

2019.08.16. 17:42

Mutatjuk, hogyan változik a menetrend az ünnepi hosszú hétvégén

A szegedi helyi közlekedésben a busz- és a vonatközlekedésben is lesznek változások, a parkolás vasárnaptól keddig díjmentes egész Szegeden.

Szombattól keddig a munkaszüneti napokra vonatkozó menetrend szerint járnak a szegedi villamosok és trolik. Augusztus 20-án a tűzijáték miatt 20.50 és 21.20 között lezárják a Belvárosi hidat, így az 5-ös troli terelőúton, a Bertalan hídon közlekedik Szeged illetve Újszeged irányába. A tűzijáték után sűrítőjáratokat indítanak az 5-ös és 19-es összevont viszonylaton a Széchenyi térről Makkosház végállomást érintve a Körtöltés irányába, illetve a 19-es viszonylaton a Múzeumtól a Víztorony tér irányába. Ennek részleteiről az SZKT honlapján lehet tájékozódni.


Szombaton csak Mars téren és környékén kell a parkolásért fizetni, és ott is csak délig, vasárnaptól keddig díjmenetes a parkolás egész Szegeden. A DAKK Zrt. buszai szombaton a szabadnapi, vasárnaptól keddig a munkaszüneti napokra érvényes menetrend szerint közlekednek.


Az augusztus 20-i ünnep miatt változik a vonatok közlekedési rendje a hosszú hétvégén. Augusztus 18-án és 19-én az ünnepnapra, 20-án a vasárnapra, 21-én pedig a hétfői munkanapra érvényes menetrend szerint közlekednek a vonatok. A várható nagy utasforgalom miatt érdemes az utazás előtt időben megváltani a menetjegyeket. A négynapos hétvégén sokan választják utazásaikhoz a vasutat, ezért a MÁV-START bizonyos, forgalmasabb InterCity vonatokat több kocsival közlekedtet a következő napokban. A helybiztosítással közlekedő vonatok foglaltságának adatai megtekinthetők a MÁV honlapján. A tájékoztató jellegű adatokat naponta többször is frissíti a MÁV-START.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!