Szeged és környéke

2016.05.04. 12:28

Nagy a csend a pusztamérgesi iskolaépület körül

Pusztamérges - Tanévkezdéskor, tavaly szeptemberben bezárt a pusztamérgesi középiskola.

Munkatársunktól

Megírtuk, a diákok és tanáraik Ásotthalmon, az anyaintézményükben folytatták a munkát (2015. október 7.: Ásotthalmon folytatja a pusztamérgesi középiskola). Azóta egyedül a falu szociális intézményeit és általános iskoláját ellátó konyha működik a teljesen felszerelt épületben. Az önkormányzat vágatja a füvet.   


– Semmi változás. Tavaly ilyenkor szóba került, hogy a Szeged–Csanádi Egyházmegye felélesztené a középiskolát. Legutóbb abban maradtunk, hogy akkor ülünk le újra, ha rendeződnek a tulajdonviszonyok. Arról viszont semmi újat nem tudunk – mondta a helyzetről [namelink name="Papp Sándor"] polgármester. Érdeklődtünk a püspökségen is. Szerettük volna megtudni, van-e aktuális terv az iskola újranyitásáról. Kérdéseinkre nem kaptunk választ.


Tavaly az egyházmegyétől azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a földművelésügyi tárca mindeddig nem készítette el az átadással kapcsolatos adminisztrációs dokumentumokat. Ha ez megvan, újra egyeztetnek, mert az egyházmegye átvenné az intézményt. A minisztérium másképp emlékezett. Ők azt írták, többször egyeztettek az egyházmegyével, de mert a módosított szerződés hátrányosan érintette volna a pusztamérgesi dolgozókat, nem fogadták el. További megbeszélést kezdeményeztek, akkor az egyházmegye elállt az átvételtől. Ezt kérésük ellenére a püspökség nem erősítette meg. Mivel a polgármester visszavenné az iskola tulajdonjogát, azt a tárca támogatja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!