Szeged és környéke

2008.09.19. 19:38

Nagy László hétvégéje: fia esküvőjén ünnepel

Szeged - Jeles és ismert személyiségeket kérdezünk sorozatunkban arról, milyen programot választanak maguknak a hét végén, és azt szívesen ajánlják-e másoknak is. Ezúttal Nagy László, a Szegedi Nemzeti Színház ügyvezető igazgatója mondja el, mivel tölti szabadidejét.

Farkas Judit

Örömteli esemény köti le Nagy László hétvégéjét: fia szombaton tartja esküvőjét Szegeden. A két család rokonai, barátai gyűlnek össze köszönteni az ifjú párt: jó százötven fős lesz a lakodalom.

– A szervezés sok munkát ad, de az esküvőtől már a szórakozásé az este – vetítette előre a nagy nap programját a színház ügyvezető igazgatója: az előkészületek és az ünnepség kitölti a napot, a vasárnap pedig hagyományosan a testi-szellemi regenerálódásé.

– Kultúrával töltöm az életem, a munka hétvégén sem áll meg. De ha van szabadidőm, megpróbálok olyan dolgokkal foglalkozni, amelyekre hét közben nincs időm – magyarázta az igazgató. – Ami a regenerálódás testi oldalát illeti, mint minden reggel, hétvégén is tornázom, és ha tudok, szaunázni is elmegyek vasárnap – fejtette ki részletesebben, és hozzátette: természetesen a levegőre is kimegy, legalább egy séta erejéig.

Nagy László fia esküvőjén ünnepel. Fotó: DM/DV

Nagy László fia esküvőjén ünnepel.
Fotó: DM/DV

A szellemi kikapcsolódásra szintén szakít időt, ilyenkor olvassa el kedvenc hetilapját, az Élet és Irodalmat, és böngészi végig a sporteseményeket: minden Szegedhez kötődő sportágra odafigyel, de fiával a nemzetközi futballmérkőzéseket is megnézik. – Nagy Újpest-szurkoló vagyok, vasárnap a Kaposvárral játszik a csapat – vetítette előre a kora este programját. És két könyv is várja az íróasztalán: – Az egyik a Bölcsességek januártól decemberig Márai Sándortól: olyan bölcsességeket tartalmaz, amelyekkel időnként szembe kell nézni – beszélt a színházigazgató a neves író elgondolkodtató művéről. A másik írás pedig Hamvas Bélától A bor filozófiája, amit jó szívvel ajánl – így szüret tájékán – minden szőlő- és borkedvelőnek.

Az olvasóknak azt javasolja: a magyar kulturális örökség napjai alkalmából fedezzék fel a szegedi Belváros műemlékeit, tekintsenek be a Somogyi-könyvtár és a Móra Ferenc Múzeum rejtett zugaiba, a kulisszák mögé a Szegedi Nemzeti Színházban! Remek családi kikapcsolódás lehet egy őszi séta a vadasparkban.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!