Szeged és környéke

2010.10.01. 18:42

Nagydíjat kapott a Bartók Női Kar

Szeged - Nagy sikert aratott a szegedi Bartók Női Kar: az Európa-szerte jól ismert holland karnagy, Jos Vranken által alapított, hatodik alkalommal megrendezett Tonen 2000 nemzetközi kórusversenyen elnyerte a nagydíjat.

Delmagyar.hu

A hollandiai Poeldijkben 24 énekessel, Ordasi Péter vezényletével lépett fel a szegedi kórus. Egyházi és folklór kategóriában a második helyet, világi kategóriában az első helyet sikerült megszerezniük. A rangos nemzetközi mezőnyben összesítésben a legjobbak lettek, így nekik ítélték a fesztivál nagydíját.

Nagy sikert aratott a szegedi Bartók Női Kar Hollandiában.

Nagy sikert aratott a szegedi Bartók Női Kar Hollandiában.
Ordasi Péter karnagy, a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának tanára lapunknak elmondta: nagy személyes sikert aratott folklór kategóriában a kórussal fellépő Tamási Borbála, aki tekerőlanton kísérte a szentesi népdalokból összeállított csokrot. A Bartók Női Kar az elmúlt években a Százszorszép Gyermekházban lelt új otthonra, és több nemzetközi kórusfesztiválon is győzött: 2008-ban Debrecenben Ordasi Péter, tavaly Prágában Rozgonyi Éva Liszt-díjas karnagy dirigálásával. A sikerek azt jelzik, hogy az új felállásban – vegyes kar helyett női karként – sikerült megtalálni azt a működési formát, amelyben méltón képviselhetik Szeged kóruskultúráját a világban.

Címkék#Szeged

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!