Szeged és környéke

2016.05.10. 15:06

Nagyon kíváncsi a vízilóbébi

A kis bébinek most is a látogatók adhatnak nevet, a javaslatokat a Vadaspark honlapján található címre lehet küldeni.

Segesvári Csaba

Naponta 60 dekát hízik, ma már több mint 14 kiló az a törpevíziló bébi, akit tegnap mutattak be a sajtónak a Szegedi Vadasparkban. A mindössze 5,6 kilóval született csöppséget hamarosan a látogatók is megnézhetik, egyelőre az édesanyjával, Tiginnel él a zárt víziló-lakban.

Ez itt nem cici - gondolta a kis víziló. Nyálas leszek - gondolta az újságíró. Fotó: Segesvári Csaba - GALÉRIA



A kis állat nagyon kíváncsi és éhes. A két tényező közös eredménye, hogy megkóstolta a tévéseket – igaz, pici fogaival senkiben sem tudott kárt tenni. A vízilovaknak mindössze két fajuk él a Földön: a nílusi víziló  és a törpe víziló, mindkettő Afrikában őshonos. A törpe víziló  Nyugat-Afrikában, a Kongó vidékének őserdeiben, mocsaraiban él.  Nagyobb termetű rokonához hasonlóan jól tud úszni és merülni, de  csak egy-három percet tartózkodik a víz alatt.


A nílusi vízilótól  eltérően a törpe víziló csak a párzási időszakban él csoportban,  egyébként magányos állat. A nőstény 190-210 napos vemhesség után  egy vagy két kicsinyét a szárazföldön hozza világra. Az újszülött  akkora, mint egy kifejlett házinyúl, 5-7 kilogramm. Születése után  mindjárt föláll és kéthetesen már tud úszni. A kis bébinek most is a látogatók adhatnak nevet, a javaslatokat a Vadaspark honlapján található címre lehet küldeni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!