Szeged és környéke

2014.09.14. 15:13

Nagyváros is lehetne Mórahalom

Mórahalom – Nagyon sokat tettek a mórahalmiak a várossá válásért, amiért ezzel a háromnapos ünneppel mondunk köszönetet – mondta Nógrádi Zoltán. Mórahalom polgármestere szerint két út áll a város előtt: a további fejlődés, vagy a jól megérdemelt pihenés.

Segesvári Csaba

Háromnapos ünnepségsorozattal emlékezett Mórahalom a település 25 évvel ezelőtti várossá válására, pénteken fúvószenekari koncert, szombaton gála, vasárnap családi vetélkedők szórakoztatták a 6 ezer fősre duzzadt település lakóit.

Fotó: Segesvári Csaba

Fotó: Segesvári Csaba
– Az elmúlt 25 év erőfeszítései előtt tisztelgünk. A mórahalmiak nagyon sokat áldoztak a várossá válásért, adókat, külön hozzájárulásokat fizettek, azért, hogy járdák, csatornák, utak épüljenek. Ez az ünnep a közösségé – mondta [namelink name="Nógrádi Zoltán"]. Mórahalom polgármestere úgy véli, a település előtt két út áll: vagy folytatják a nagy léptékű fejlesztést, vagy elkezdik élvezni az eddig elért eredményeket.

– Újjáélesztjük a Mórakertet, de most már a feldolgozóiparra helyezzük a hangsúlyt. Befektetőkkel tárgyalunk, hogy megtelepedjenek az ipari parkban: ha célt érünk, a település lélekszáma is növekedhet – mondta Nógrádi Zoltán. Hangsúlyozta, az elmúlt 25 évben Mórahalom kihasználta lehetőségeit.

Fotó: Segesvári Csaba

Fotó: Segesvári Csaba
A Szegedtől 20 kilométerre lévő település 1729-ben kapta nevét, majd 1892-ben Szeged - Alsóközpont néven lett a sűrűn lakott tanyavilág központja – írja a wikipédia. 1950-től Mórahalom néven vált önálló községgé, majd 1970-től nagyközség. A közigazgatás átszervezését követően 1984-től városi jogú nagyközség, több település körzetközpontja. 1989. március l-jén városi rangot kapott. Legnagyobb vonzereje az Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!