Szeged és környéke

2009.10.31. 15:42

Napelemtolvajt fogtak Ópusztaszeren

Ópusztaszer - Ismét sikeresen tevékenykedett az Ópusztaszeri Polgárőr Egyesület, hiszen a községnek közel ötszázezer forintos kárt okozó tolvajt lepleztek le.

Delmagyar.hu

Az első lopás még október közepén történt. Akkortájt készült el ugyanis a falu 24 új buszmegállója, amelyek esti, éjszakai kivilágítását napelemtáblák segítségével oldották meg. Az uniós támogatással megvalósuló beruházásnak, az európai színvonalú buszváróknak mindenki örült,annak ünnepélyes átadására pedig október 21-én került sor. Ezt megelőzően azonban mintegy másfél héttel korábban valaki egy, majd 20-án újabb két napelemtáblát ellopott.

A helyi polgárőrség szinte azonnal akcióba lépett. Főként éjszakai járőrözéseik alkalmával külön figyelmet fordítottak a napkollektorok felkutatására. Eközben látóterükbe került egy lakos, de gyanújukat azonnal nem tudták bizonyítani. Tovább figyelték, majd 29-én, amikor újabb két berendezésnek "kelt lába", körbejárták a vélhető elkövető falutól távol eső tanyáját. Az éjszakai kutató akcióba bekapcsolódott még a napelemtáblák építője is. Amikor pedig látták, hogy a tanyatulajdonos este napelemekkel világít, azonnal szóltak a rendőrségnek. A tolvaj ellen eljárás indult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!