Szeged és környéke

2015.10.16. 23:47

Napokon belül betemetik a munkagödröt

Szeged - Hetek óta fel van túrva a ház környéke. Tudjuk persze, termálvízre kapcsolják a fűtésrendszerünket. A munkagödörben viszont néha dolgoznak, néha nem. Jó lenne, ha elkészülnének végre - hívta szerkesztőségünket az újszegedi 17 emeletes toronyház egyik lakója.

Munkatársunktól

A 120 lakásos önkormányzati bérházban és a körülötte dolgozó kivitelezőtől megtudtuk, néhány tartozékra vártak még, de most már napokon belül befejezik a munkát az árkokban, és betemetik azokat.

Kardos Kálmán, a kezelő IKV Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, a Temesvári körút 36. hamarosan rácsatlakozhat a közelében futó újszegedi termálkörre. Kívül és belül is az ütemezésnek megfelelően halad a kivitelezés. A hőcserélő berendezések egy hónapon belül megérkeznek, és ha azokat felszerelik, megkezdődhet a próbaüzem. Addigra minden más elkészül. A gázkazános fűtés jelenleg működik, ez továbbra is megmarad, mert a termálfűtés csak részben képes kiváltani a gázt. A cégvezető hozzátette, munkatársai minden tőlük telhetőt megtesznek, hogy a lakók a lehető legrövidebb időn belül a pénztárcájukat kímélő fűtési megoldáshoz jussanak.
 

A munkagödör szükséges rossz. Ha bekötik a házat a termálfűtési rendszerbe, a lakók pénzt spórolhatnak. Fotó: Frank Yvette

A munkagödör szükséges rossz. Ha bekötik a házat a termálfűtési rendszerbe, a lakók pénzt spórolhatnak. Fotó: Frank Yvette

Megírtuk, az újszegedi bérház termálvízre kapcsolása összesen 35,5 millió forintba kerül  (Termálfűtésre kapcsolják az újszegedi toronyházat, Délmagyarország, 2015. szeptember 2.). Ez tartalmazza a távvezeték kiépítését, illetve a használatimelegvíz- és a fűtőrendszer szerelését.

A meglévő kazánházat, illetve hőközpontot korszerűsítik. Felülvizsgálják a lakások hőmennyiség-megosztóit, és szükség esetén cserélik. Fűtéshez és a használati meleg víz biztosítására is használják majd a termálvizet, de úgy, hogy hőcserélőn keresztül ivóvizet melegítenek vele, és az kering a rendszerben. Előreláthatólag csökken az épület gázfogyasztása, és ha az eddigi hőmennyiséget fogyasztják a lakók a termálenergiával együtt, akkor csökken a fűtési díj is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!