Szeged és környéke

2016.03.05. 13:25

Narancs Citrom terem idén Újszegeden

Szeged - A tanú színpadi változatával, különleges újcirkusz-produkcióval és számtalan népszerű sztárszínésszel várja idén is a nézőket az Újszegedi Szabadtéri Színpad.

Munkatársunktól

Szereti a közönség az Újszegedi Szabadtéri Színpadot. Ezt bizonyítja az is, hogy tavaly közel tízezren voltak kíváncsiak az itt színre vitt produkciókra. A színpadtechnika az elmúlt években modernebb lett, illetve a nézőtér padjait is felújították és párnákkal látták el a látogatók minél nagyobb kényelméért. Egyre több produkció kapott teret a liget fáinak ölelésében, és nincs ez másként 2016-ban sem. A héten meghirdették az idei nyár újszegedi műsorát.

Nagy durranásnak ígérkezik a szabadtéri saját bemutatója, A tanú című kultuszfilm színpadi változata. A fesztivál önkéntesei a minap az előadás logójával felmatricázott „magyar narancsokat", vagyis citromokat osztogattak Szeged utcáin. A járókelők jókedvűen ismételgették a szállóigévé vált szavakat: „kicsit sárga, kicsit savanyú, de a miénk…!" Úgy tűnt, az emberek még mindig imádják a legendás filmet, és mindenki nagyon örül a bemutatónak. A Bacsó Péter mozijából született szatírát [namelink name="Böhm György"] rendezi majd. A darab szereplőit, akik a hazai színházi élet élvonalából kerülnek ki, hamarosan leleplezi a fesztivál.

Egy régi kedves ismerőssel, Székhelyi Józseffel hosszú idő után újra találkozhatnak a szegedi nézők, hiszen ő alakítja az egyik főszerepet az újszegedi évad nyitó- előadásában. Agatha Christie egyik népszerű, izgalmas krimijét, Az egérfogót július 8-án és 9-én láthatják a nézők.
 

˝Kicsit sárga, kicsit savanyú, de a miénk...!˝

˝Kicsit sárga, kicsit savanyú, de a miénk…!˝

[namelink name="Gáspár Tibor"] és [namelink name="Ullmann Mónika"] is érkezik a ligetbe, méghozzá július 15-én és 16-án, a Miskolci Nemzeti Színház vígjátékával, a Zűrzavaros éjszakával. Caragiale művében egy szerelmi sokszög bonyodalmain kacaghat a közönség. Az előadást a fiatal magyar rendezőgeneráció egyik tehetsége, [namelink name="Rusznyák Gábor"] rendezi.

Szegeden még sosem látott, különleges műfajjal, újcirkuszi produkcióval kápráztatja el a nézőket július 29-én a Duda Éva Társulat. A táncosok elképesztő magasságokban mutatnak be akrobatikus mozgásokat, a Tűzmadarak zsonglőrcsapattal kiegészülve. A látványos, Virtus című tánc-cirkusz előadás a kortárs tánc és az underground cirkuszi világ ötvözete. (X)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!