Szeged és környéke

2019.03.04. 14:10

Ne vedd, védd! Játékos feladatokkal hívták fel a gyerekek figyelmét az élővilág megóvására a Vadasparkban

Az Agrárminisztérium Környezetügyért Felelős Államtitkársága idén a Szegedi Vadasparkot jelölte ki a vadvilág világnapja központi eseményének helyszínéül.

K.A.R.

– Minden évben más téma kap főszerepet a világnapon, ezúttal a víz alatti élővilágról van szó, hisz a föld felszínének kétharmadát borítják be tengerek és óceánok, mégis mindössze 4 százalékuk védett. Nekünk nincs tengerünk, de sokat tehetünk a megóvásukért, például ha kevesebb műanyagot használunk – hangsúlyozta [namelink name="Rácz András"] környezetügyért felelős államtitkár. Hozzátette, azért választották központi helyszínül a vadasparkot, mert állami feladatot látnak el itt egy mentőközpont működtetésével.


 – Amikor elkoboznak a határon egy tiltott kereskedelemből származó állományt, azt karanténba kell tenni, csak több hónapos gondoskodás után engedhetők vissza az élőhelyükre – részletezte.

Vadvilág világnapja a Szegedi Vadasparkban. Fotó: Frank Yvette - GALÉRIA

A központban [namelink name="Veprik Róbert"], a Szegedi Vadaspark igazgatója elmondta, jelenleg Röszkénél és Nagylaknál lefoglalt énekesmadarakat őriznek, ezek közül lesz, amit visszaengednek a természetbe, hisz kezdődik a fészkelési időszak, de lesz, amit másik állatkertbe szállítanak át. A rendezvényen iskolai csoportok vettek részt, a gyerekeknek játékos programokat és érdekes előadásokat, valamint tengeri állatok bemutatóit kínálták.

Értékes előadásokkal hívták fel a diákok figyelmét a vízi élővilág megóvásának jelentőségére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!