Szeged és környéke

2019.04.26. 16:15

Négy brigáddal a kátyúk ellen: áprilisban végezhetnek a balesetveszélyes úthibák kétharmadával

Folyamatosan foltozzák az utakat április óta Szegeden. Eddig kétszáz helyszínen dolgoztak a környezetgazdálkodási cég szakemberei az úthibák eltüntetésén.

T. R.

– A télen keletkezett balesetveszélyes útburkolati hibákat a belvárosban megszüntettük. Áprilisban több mint 200 helyszínen végeztünk meleg aszfalttal helyreállítási munkákat az úthálózati besorolás szerinti ütemtervek alapján. A télen kialakult balesetveszélyes úthibák kétharmadát áprilisban várhatóan sikerül kijavítani. Április elejétől az út- és járdajavításokon folyamatosan négy brigád összesen harminc szakembere dolgozik – mondta el Makrai László, a Szegedi Környezetgazdálkodási Nkft. igazgatója, akit arról kérdeztünk, milyen ütemben folyik a szegedi utak kátyúzása.


 Megtudtuk azt is, a nagyobb felületű, karbantartási jellegű burkolatjavításokat a nyári iskolaszünetben tervezik elvégezni, hogy elkerüljék a forgalmi torlódásokat.

A Szentháromság és a Vitéz utca sarkán tegnap is dolgoztak. Fotó: Frank Yvette

A Szentháromság és a Vitéz utca sarkán tegnap is dolgoztak. Fotó: Frank Yvette

Mivel a napokban a Belvárosi hídon éjjelente végeztek aszfaltozást, érdeklődtünk, mennyire jellemző az éjszakai kátyúzás.


– Az útburkolat-javításokat általában nappal végezzük, kivéve ott, ahol forgalmi okok miatt nappal nem lehet dolgozni. Éjszaka jelenleg a Belvárosi hídon végzünk a dilatációs szerkezet javításával összefüggő útburkolat-javítási munkát nagyjából 200 négyzetméteren. Ezek a munkák várhatóan április végéig befejeződnek.

A cég nagyjából 150 millió forintot fordíthat idén kátyúzásra, ebből az elhasznált utak kopórétegeinek komolyabb kiadással járó cseréjét nem tudják megoldani.


Makrai László felhívta a figyelmet, ha valaki úthibát, kátyút lát, jelezze nekik a honlapjukon elérhető online kátyúbejelentőn, bár ők is folyamatosan mérik föl és jegyzik a javításra szoruló utakat, járdákat.

Az eddigi mérleg


Eddig a Szentháromság utca balesetveszélyes burkolathibáit, a Gyöngyvirág, a Csuka, a Bimbó, a Töltés, az Alkotmány, a Csallóközi, a Tölgyfa, a Fülemüle utca, a Duna utca és a Fürst Sándor utca csomópontjának, a Medikémiánál lévő és az Erdélyi téri buszforduló, a Fülemüle utca egy szakaszának és a Göndör sor javítását fejezték be. Járdajavítás három helyen történt, de június végéig további harminc helyszínen tervezik ezt elvégezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!